Састанак помоћнице Ендерић и заменице амбасадора Аустрије Сабинe Кроисенбрунер

Помоћница секретара за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Видосава Ендерић састала се данас у Покрајинској влади са заменицом амбасадора Аустрије, Сабином Кроинсенбрунер.

Током састанка је разговарано о оснаживању сарадње између покрајине Војводине и покрајине Штајерске у областима привреде, агрикултуре, образовања и културе, туризма и информационих технологија.

Кроисенбрунерова и Ендерићава закључиле су да је досадашња сарадња двеју покрајина изузетно добра, те да је сада прави моменат да се одреде приоритетне области за оснаживање сарадње између двеју регија, с обзором на то да се током 2022. године очекује потписивање новог Споразума о сарадњи.

Саговорнице су се усагласиле да постоји простор за унапређење сарадње у секторима винске идустрије, размене стратегија у иновацијама креативне индустрије са нагласком на ИТ сектор, универзитетске сарадње, те унапређењу туризма.

Најављен је низ онлајн састанака на коме ће се са експертима из поменутих области дефинисати даљи кораци у успостављању и јачању сарадње.

Састанку су присутвовали почасни конзул Аустрије за АП Војводину Зоран Тадић и шефица одсека за међурегионалну сарадњу Покрајинског секретаријата за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локлану самоуправу Наташа Недељковић.