Секретар Бјелић одржао радне састанке са председницима општина Ириг, Рума и Пећинци

Покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњен Бјелић обишао је у уторак, 06. септембра 2016. године, општине Ириг, Руму и Пећинце, где је са председницима ових општина и њиховим сарадницима разговарао о локалном економском развоју, постојећим и будућим пројектима, представљајући им циљ секретаријата да свака општина у Војводини у наредних годину дана припреми по 10 предлога пројеката који би били финансираних из екстерних извора.

Секретара Бјелића је у Иригу примио председник општине Стеван Казимировић, у Руми председник општине Сладјан Манчић, а у Пећинцима председница Дубравка Ковачевић Суботички са својим сарадницима и представницима канцеларија за локални економски развој, а који су овом приликом изнели информације о пост ојећим капацитетима, као актуелним изазовима са којима се ове општине суочавају.

Говорећи о приоритетима у раду Секретаријата на чијем је челу, Огњен Бјелић је у све три општине поручио да су економско развојни пројекти кључ за све општине, као и да морају оснажити екстерне изворе финансирања, с обзиром да ће у будућности локални и покрајински буџети бити све мањи, те да ће им секретаријат и покрајинска влада максимално помоћи да ојачају капацитете у том смислу.

“Секретаријат на чијем сам челу дефинисао је одредјене приоритете, а један од њих је и подизање капацитета локалних самоуправа односно канцеларија за локални економски развој.

Наш циљ је да се ове канцеларије уведу у један системски приступ припреми и реализацији пројеката према одредјеним критеријумима које ћемо им доставити”, поручио је секретар Бјелић и нагласио да је циљ да свака од 45 општина у Војводини у наредних годину дана припреми по 10 пројеката.

“Уколико неко од вас већ сада има и више од 10 пројеката ми ћемо то прихватити и то је одлично, али када о овоме говоримо, ја не мислим на пројектне идеје, већ на готове предлоге пројеката”, поручио је секретар представницима општина и најавио да ће у наредних месец и по дана обићи све општине и на терену разговарати са свима о остварењу овог циља.