Радивој Парошки посетио „Бешка фест“

Заменик покрајиснког секретара за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Радивој Парошки посетио је манифестацију „Бешка фест – Дани војвођанско – баварске културе“ која је одржана у Бешкој на терену за мале спортове.

„Бешка фест“ из године у годину међународним карактером и богатим разноврсним садржајем привлачи велики број посетилаца, љубитеља добре забаве и гастрономије али и врсне гастрономе из Баварске.

Поздрављајући присутне у име Покрајиснке владе и ресорног секретара Александра Софића, Парошки је нагласио да овакве гастро-туристичке манифестације имају велики значај јер кроз њих пре свега доприносимо очувању наше традиције, културне баштине, песме и игре.

„ У данашње време брзог научно-технолошког напретка наш задатак је да отргнемо од заборава обичаје, културно наслеђе и националне вредности“, рекао је заменик секретара за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Радивој Парошки.

Како је Парошки истакао оваква окуљања су од изузетног значаја, јер кроз овај модел манифестација које превазилазе локлане оквире и имају шири, регионални и али и међународни значај, доприносимо укупном економском развоју, јачамо туристичку понуду и доприносимо промоцији укупног привредног потенцијала општина али и региона.

„ Стога ће Покрајиснки секретаријат за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу наставити са конкурсном мером подршке манифестацијма привредног, туристичког, гастрономског, културног и образовно-научног карактера која је почела да се спроводи од ове године“, поручио је Парошки.

У специфичној војвођанско-баварској атмосфери организовани су гастро фест, богат културно-уметнички и музички програм. Наступе бројних културно-уметничких друштава, тамбураша, као и поп-рок концерте употпунила је богата понуда гастрономских специјалитета, занатског пива и домаћег вина.