Секретар Бјелић и министар Клокић: Продубљивати сарадњу између Српске и Војводине

У оквиру посете поводом прославе Дана Републике Српске, покрајински секретар за регионални развој међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњен Бјелић састао се са министром за европске интеграције и међународну сарадњу  у Влади Републике Српске, Златаном Клокићем.

Бјелић и Клокић су се сагласили да постоји простор за интезивирање и наставак  сарадње покрајине Војводине и Републике Српске у областима културе, образовања, пољопривреде, повезивања универзитета као и јачања институциаоналних веза те повезивање привредних субјеката.

Како је током сусрета наглашено, приоритети у даљем јачању сарадње Српске и Војводине биће инфраструктурни пројекти, реконструкција пруге Шид- Бјељина, како би се олакшао пут привредним и транспортним везама између две земље, као и други заједнички пројекти прекограничне сарадње.

Честитајући Дан Републике, Бјелић је истакао да ће Покрајинска влада, полазећи од својих јасних програмских опредељења, увек подржавати жељу српског народа у Републици Српској да изграђује и јача сопствени идентитет, и да како је рекао, континурано ствара темеље за економско повезивање и културно зближавање са АП Војводином.