Представљање Плана развоја АП Војводине и почетак јавне расправе

У четвртак, 15. децембра, у 10.45 часова, у Скупштини Војводине (Владике Платона 1), председник Покрајинске владе Игор Мировић обратиће се на представљању Плана развоја АП Војводине од 2023. до 2030. године и почетку јавне расправе.

На јавној расправи учествоваће покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Александар Софић, покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност проф. др Зоран Милошевић, шеф сектора Добрo управљање  Немачке развојне сарадње у Републици Србији ГИЗ Штефан Хајек, шефица Одељења за демократско управљање Амбасаде Швајцарске у Републици Србији Мелина Папагеоргиоу и директорка Републичког секретаријата за јавне политике Владе Србије Бојана Тошић.

На питања присутних одговараће и представници Развојне агенције Војводине, која је координирала процесом израде овог документа и експерти који су учествовали у изради текста.

Након Новог Сада скупови јавне расправе о тексту Плана развоја АП Војводина одржаће се у Сомбору, Сремској Митровици и Зрењанину. Период јавне расправе се завршава 25.јануара. О Плану развоја АП Војводина 2023-2030, након тога ће се изјашњавати Скупштина АП Војводина.

Текст Плана развоја АП Војводина 2023-2030 доступан је јавности на интернет страницама region.vojvodina.gov.rs i planrazvojaapv.rs .

Изјаве за медије планиране су након уводног обраћања.

Позивамо вас да извештавате.

Агенда