Потписан Споразум Покрајинске владе и Града Новог Сада о заједничком инвестирању и реализацији два велика пројекта

Председник Покрајинске владе Игор Мировић и градоначелник Новог Сада Милош Вучевић потписали су данас Споразум о заједничком инвестирању и реализацији инвестиционих пројеката.

Споразумом је обухваћено уређење Алмашког краја, важне српске историјске и амбијенталне целине, ради очувања њеног идентитета, као и изградња пешачко-бициклистичког моста и обнова објеката Петроварадинске тврђаве са подграђем ради унапређења квалитета живота становника и стварања нових туристичких, инвестиционих и привредних потенцијала.

„У другој половини наредне године почињу радови на свеобухватној обнови Алмашког краја – најстаријег дела Новог Сада. Циљ нам је да га обновимо, оживимо и удахнемо нови дух и да на тај начин вратимо дуг свима онима који су обележили део наше историје, који су ту живели и стварали и чија имена носе улице у том крају“, изјавио је Мировић истакавши да ће радови обухватити уређење више од 5,5 километара улица, водовода, фасада, кровова, расвете, уз надзор архитеката, Завода за заштиту споменика културе, Удружења „Алмашани“ и јавности.

Он је рекао да ће реализација овог пројекта, али и изградња пешачко-бициклистичког моста и ревитализација подграђа Петроварадинске тврђаве дати печат шестогодишњој сарадњи Покрајинске владе и Града Новог Сада која је, како је истакао, резултирала многим значајним пројектима.

„Ово су два важна развојна пројекта за све Новосађане. Два велика симбола – симбола наслеђа, симбола старог Новог Сада, али и порука да можемо заједно да стварамо нове вредности и градимо Нови Сад онако како то његови грађани и заслужују“, рекао је Мировић.

Захваливши председнику Мировићу на подршци, градоначелник Милош Вучевић истакао је да је реч о пројектима који мењају Нови Сад набоље.

„Све оно о чему смо маштали сублимирано је кроз овај споразум, који представља кулминацију свих наших планова и жеља за даљи развој Новог Сада“, изјавио је Вучевић.

Догађају су присуствовали и покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић, покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Александар Софић и покрајински секретар за енергетику, грађевинарство и саобраћај Огњен Бјелић.