Секретар Бјелић примио делегацију пограничне Жупаније Караш-Северин из Румуније

У оквиру прославе обелжавања стогодишњице Присаједињења Војводине Србији, покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњен Бјелић, примио је данас делегацију пограничне жупаније Караш-Северин из Румуније, предвођену скеретаром жупаније Даријаном Чобану.

Током сусрета у Покрајинској влади, оцењено је да Србија и Румунија имају чврсте пријатељске односе и веома добру сарадњу која се, пре свега, огледа у пројектима прекограничне сарадње који су  значајан инструмент и  доприносе  остварењу убрзаног привредног развоја и бројних бенефита у корист становнишатва у пограничним подручјима.

Бјелић и Чобану су се сагласили,  да између Војводине и  ове румунске жупаније  комуникација до сада није била изражена те да постоји  значајан простор за интезивирање сарадње у областима привреде, науке, културе и образовања, посебно у пројектима који се финасирају из фондова Евроспке уније и начинима њихове имплементације. Додатни импулс томе, како је наведено, обезбеђује чланство обе регије у Еврорегиону ДКМТ као и Споразум о сарадњи имеђу Покрајине Војводине и Жупаније Караш-Северин потписан маја 2004. године.

Састанку су присутвовали и секеретар Покрајинске владе Татјана Гашевић и извршни директор у жупанији Караш-Северин Кристијан Битеа.