Председник Мировић примио председника Хрватске заједнице жупанија

Председник Покрајинске владе Игор Мировић примио је данас председника Хрватске заједнице жупанија Горана Паука и представнике свих хрватских жупанија који први пут, организовано, бораве у радној посети АП Војводини.

Данашњи сусрет у Покрајинској влади, од важности је за хрватску националну мањину у Републици Србији и српску националну мањину у Републици Хрватској. Циљ нам је да се бавимо питањима од суштинске важности за грађане, инфраструктурним улагањима и другим питања која су од интереса за обе заједнице, оцењено је на састанку.

Разговор нам је јако потребан јер постоји много отворених питања, имамо са неким жупанијама добре контакте, али то није довољно. Желимо да сва питања отворимо и решимо, казао је Мировић.

Поштујемо мишљења Националних савета националних мањина када су у питању приоритети националних заједница у вези са подршком у областима културе и информисања. Спремни смо да решавамо сва отворена питања квалитетније и брже, додао је председник Мировић.

Била је ово прилика да разговарамо о положају хрватске националне мањине у Србији и српске мањине у Хрватској и о могућој прекограничној сарадњи и пројектима који могу постати мотор развоја наших земаља, рекао је председник Паук.

Хвала Покрајинској влади, која ради на очувању идентитета хрватске културне заједнице. Очекујем да се у будућности заједно развијамо, истакао је Паук.

Састанку је присуствовао и покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњен Бјелић.