Мировић: Из покрајинског буџета више од 773 милиона динара за пољопривреду, водопривреду и локални развој

Председник Покрајинске владе Игор Мировић уручио је данас представницима локалних самоуправа у Војводини уговоре за суфинансирање пројеката у областима пољопривреде, водопривреде и локалног развоја, вредне више од 773 милиона динара.

Покрајинска влада је посредством Секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство издвојила 740 милиона динара, за реализацију 53 уговора, путем три конкурсне линије.

„Покрећемо нови талас важних послова у Војводини. Циљеви су обезбеђивање санитарно чисте воде за домаћинства и индустријске зоне, изградње канализационе мреже, уређење атарских путева и отрестишта, као и реализација поступака комасације. Никада се више у овој области није радило“, изјавио је Мировић.

Из покрајинског буџета, посредством Секретаријата за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу данас су додељени и уговори јединицама локалне самоуправе за израду пројектно-техничке документације за унапређивање комуналне инфраструктуре, вредни више од 33 милиона динара.

„Морамо много више да радимо, поготово у оним локалним самоуправама у којима није решено питање снабдевања пијаћом водом.
Решили смо у протекле четири године питање водоснабдевања у општини Сомбор и Ковачица, а у току је и припрема пројекта за Кикинду“, казао је председник Мировић.

Питање водоснабдевања, према његовим речима, питање је које јесте изражено али не као пре шест година.

„Све што смо обећали, ми смо реализовали. Иза нас су резултати, али морамо много више да радимо“, оценио је Мировић.

Уручењу уговора присуствовали су и покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство Чедомир Божић и покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Александар Софић.