Потпредседник Милићевић поздравио прву генерацију „Привредника Републике Српске“

Потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић обратио се данас у Бањалуци на свечаности организованој поводом пријема прве генерације питомаца и штићеника Добротворног удружења „Привредник Републике Српске“.

Милићевић је поручио младим људима из свих крајева Српске да је част и обавеза бити питомац „Привредника“, који је од оснивања 1897. до данас десетинама хиљада младих и талентованих људи омогућио да се школују, да потврде свој дар, да постану успешни и да широко отворе врата боље будућности.

Он је нагласио да је Покрајинска влада од почетка подржала оснивање „Привредника“ у Српској.

„Враћање правим, традиционалним вредностима нашег народа, на које указује гесло „Рад – штедња – честитост“, говори о суштини деловања „Приредника“. Његова мисија је да помаже талентованој деци да се ишколују, да постану најквалитетнији део друштва, али и да као афирмисани људи наставе да подржавају оне којима је помоћ потребна“, казао је Милићевић.

Српско привредно друштво „Привредник” основали су пре 123 године богати и свом народу одани људи са Владимиром Матијевићем на челу. Године 1947. рад „Привредника“ је забрањен, да би у последњој деценији прошлог и првим деценијама овог века био обновљен и у Србији, и у Хрватској, и у Републици Српској.

Милићевић је нагласио да смо се обнављањем рада „Привредника“ вратили правим вредностима нашег народа које су изнедриле планетарно познате личности попут Тесле и Пупина.

„Покрајинска влада ће наставити да подржава рад „Привредника“, јер је то прави и исправан пут“, рекао је Милићевић и пожелео првој генерацији штићеника „Привредника Српске“ успех у школовању које им предстоји.

Свечаности је присуствовао и покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњен Бјелић.