Летња академија Скупштине европских регија у Новом Саду

Данас, 1. јула 2019. године, у Новом Саду почиње Летња академија Скупштине европских регија (АЕР) под називом „Млади су будућност, млади су Европа“. Скупштина АП Војводине, уз подршку Покрајинског секретаријата за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу, је по други пут домаћин Летње академије, која ће трајати до 5. јула.

Скупштину Војводине и Нови Сад посетиће око 100 учесника из 19 држава и 32 регије, а придружиће им се и представници 12 међународних организација, који ће се наћи у улози предавача током пет дана трајања Летње академије.

Млади учесници имаће прилику да учествују на предавањима и радионицама, разговарају о свом виђењу европске будућности и перспективе, међусобно се упознају и остваре контакте, с обзиром на чињеницу да су управо они будући носиоци одлука и потенцијални представници локалних, регионалних, државних и међународних институција.

Такође, у склопу програма ОПЕНС-а у Новом Саду, млади из читаве Европе учествоваће у бројним креативним и забавним садржајима и на тај начин упознати Европску престоницу младих за 2019. годину, посетиће ЕXIT фестивал и Сремске Карловце.

Скупштина АП Војводине је од 2002. године члан Скупштине европских регија (АЕР), а као веома активна регија и поуздан партнер овој организацији, била је организатор и домаћин више конференција, а по други пут и ове престижне манифестације.