Покрајинска влада донирала санитетско возило општини Сребреница

Покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњен Бјелић, састао се данас у Сребреници са начелником општине Младеном Грујичићем, где је присуствовао примопредаји санитетског возила које је, за потребе примарне здравствене заштите ове општине, донирала Покрајинска влада.

Средства за набавку амбулантног возила у износу од преко 4,5 милиона динара обезбеђена су из Фонда за пружање помоћи избеглим прогнаним и расељеним лицима.

„Донација Покрајинске владе израз је наше искрене опредељености да дамо допринос бољим условима живота грађана Републике Српске на подручју општине која за реализацију својих развојних потреба ужива снажну подршку грађана Аутономне покрајине Војводине“, истакао је Бјелић.

„Након спроведених процедура, на нашу, и радост наших суграђана на располагању имамо још једно санитетско возило“, рекао је председник општине Сребреница, изразио захвалност Покрајинској влади која је показала интерес за њихове потребе истакавши да је свака помоћ и подршка од великог значаја.

Подсетивши на то, да је прошле године потписан Протокол о сарадњи између АП Војводине и Републике Српске, Бјелић је истакао да су тиме створени правни оквири за несметану сарадњу, те да је важно у попуности их искористити.

Бјелић и Грујичић су оценили да је од великог значаја сарадња привредних комора из Војводине и Српске ради што ефикаснијег повезивања компанија, посебно из области прераде воћа и поврћа и металске индустрије.

У циљу размене знања у припреми пројеката прекограничне сарадње, током ове године два представника општине Сребреница успешно су завршили специјалистички Програм „Управљање регионалним развојем кроз ЕУ фондове“, који већ неколико година спроводи Покрајински секретаријат за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу.

Примопредаји амбулантног возила општини Сребренца присуствовао је и директор фонда за пружање помоћи избеглим прогнаним и расељеним лицима Душко Ћутило.