Додељени уговори најуспешнијим студентима из избеглих и расељених породица

Заменик покрајинског секрeтaра за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Радивој Парошки и директор Фонда за избегла, расељена лица и за сарадњу са Србима у региону Александар Ђедовац уручили су данас у Покрајинској влади уговоре у укупној вредности од четири милиона динара за 100 најуспешнијих студената на подручју АП Војводине из избеглих или расељених породица.

Заменик Парошки нагласио је да Покрајинска влада кроз конкурс Фонда за избегла, расељена лица и за сарадњу са Србима у региону подржава труд, рад и марљивост студената, јер је то показатељ да они који су остварили добре резултате, када је у питању школовање, треба да буду награђени.

„Покрајинска влада преко Фонда за избегла, расељена лица и за сарадњу са Србима у региону обезбеђује значајна средства за помоћ избеглим и расељеним породицама, а ове године су за спровођење активности Фонда из буџета АП Војводине издвојена значајна средства у висини од 140 милиона динара“, нагласио је заменик покрајинског секретара Радивој Парошки.

Према речима заменика Парошког, Покрајинска влада ће још снажније подржавати програме који се реализују преко Фонда за избегла, расељена лица и за сарадњу са Србима у региону, а осим за студенте, новчана помоћ је обезбеђена и за ученике средњих школа.

„Овом приликом желим да вам честитам на успеху у школовању и пожелим да постанете добри академски грађани и успешни у пословима којима ћете се бавити“, додао је заменик Парошки.

Укупан број студената од 2018. до 2023. године, који су остварили право на једнократну помоћ је 506, а укупна финансијска вредност додељена за ови намену је 16.210.000,00 динара.