Додељени подстицаји предузећима за ново запошљавање и куповину опреме

Председник Покрајинске владе Игор Мировић уручио је данас уговоре у укупној вредности од 300 милиона динара, чија реализација ће обезбедити отварање више од 290 нових радних места у 14 предузећа, и за набавку опреме за 26 привредних друштава.

Бесповратна средства за нова радна места и куповину опреме додељена су у износима од по 150 милиона динара на конкурсима Развојне агенције Војводине (РАВ).

Мировић је нагласио да је од почетка рада РАВ-а додељено више од стотину уговора за ове намене. Како је навео, тим улагањима индуковано је око две хиљаде нових радних места, по веома строгој процедури са гаранцијама пословних банака за свако радно место, и по још строжој процедури за набавку најсавременије нове опреме.

Председник Мировић је најавио и да ће преко 500 милиона динара, које је покрајински буџет приходовао из приватизације „Луке Нови Сад“, ребалансом буџета, преко РАВ-а, бити стављено у функцију привреде.

„То је добар посао за Војводину и наше предузетнике, јер ћемо са овим улагањем поново зарадити новац, који ће се вратити у буџет и служити за све намене“, казао је Мировић.

Директор Развојне агенције Војводине Никола Жежељ је нагласио да је више од 90 одсто средства која су данас додељена усмерено домаћим предузећима и привредницима. Он је најавио да РАВ планира нову конкурсну линију за подршку задругама, за шта је обезбеђено око 50 милиона динара.

Додели уговора је присуствовао и покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњен Бјелић.