Потпредседник Милићевић примио делегацију Републике Уганде

Потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић примио је данас делегацију Републике Уганде предвођену државним секретаром у Министарству спољних послова Уганде Орјемом Окелом (Оryem Okello).

На самом почетку сусрета, изразивши задовољство у вези са посетoм делегације Уганде Покрајинској влади, потпредседник Милићевић упознао је чланове делeгације са потенцијалима покрајине Војводине, нагласивши да је она регија која је претежно окренута аграрној производњи, са близу од 1.650.000 хектара обрадивих површина. Он је додао да поред квалитетног земљишта, Покрајина има врхунске услове за обраду земљишта чему доприносе три пловне реке и 20.000 километара каналске мреже.

Милићевић је нагласио да је АП Војводина вољна да, сходно великом искуству и знању наших стручњака у аграрној производњи, прехрамбеној и прерађивачкој индустрији, помогне у овим областима Републици Уганди и допринесе размени искуства из области пољопривреде како би унапредили и искористили своје ресурсе.

Државни секретар Орјем Окело изразио је захвалност и подсетио да је Република Србија једина земља која је након распада Југославије одржала односе са Републиком Угандом. Он је тим поводом истакао да Уганда жели да сарађује на партнерски и пријатељски начин са Републиком Србијом и АП Војводином.

Окело је указао на чињеницу да је Република Уганда међу водећим извозницима кафе, чаја, какаа и банана, оценивши да постоје велике могућности да се оствари обострана добит повезивањем стручњака из области пољопривреде.

Приликом сусрета, Развојнa агенцијa Војводине одржала је презентацију о потенцијалима аграрног сектора Војводине.

Састанку су присуствовали покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњен Бјелић и покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство мр Вук Радојевић.