Делегација Покрајинске владе у дводневној посети Салцбургу

Председник Покрајинске владе Игор Мировић, покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњен Бјелић и помоћник покрајинског секретара Небојша Дракулић  бораве у дводневној посети Савезној аустријској покрајини Салцбург, где се у организацији Института европских градова и региона одржава 12. Конференција европских региона и градова.

Првог дана посете одржан је радни састанак са Францом Шаусбергером, председником Института региона Европе.
Делегација Покрајинске владе присуствовала је Генералној скупштини и учествовала на панелу „Европско финансирање одрживих регионалних и општинских пројеката“, на којем су учествовали бивши вицеканцелар и министар финансија Аустрије Вилхелм Молтерер и посланица Европског парламента Клаудија Шмит, као и представници Европске инвестиционе банке и других институција. Скуп је, видео поруком, поздравио актуелни вицеканцелар и министар спољних послова Аустрије Себастијан Курц.

Другог дана посете, делегацију Покрајинске владе примио је председник Владе Савезне аустријске покрајине Салцбург др Вилфрид Хаслауер. У разговору је истакнута обострана спремност за размену искустава у процесу приближавања региона. Председник Покрајинске владе Игор Мировић позвао је др Хаслауера да посети Војводину како би се упознао са нашим моделом функционисања институција и како би се остварила сарадња покрајине Војводине и региона из земље Европске уније.