Одржани „Дани Војводине у Требињу“

Подсекретар у Покрајинском секретаријату за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Небојша Војновић присуствовао je, 13. и 14. септембра 2019. године, дводневној манифестацији „Дани Војводине у Требињу“ коју је у оквиру програма промоције војвођанске туристичке привреде реализовала Туристичка организација Војводине.

На манифестацији су осим Туристичке организације Војводине, учествовале и туристичке организације неколико градова и општина, као и винари и пружаоци услуга из области туризма из Војводине.

Војновић је тим поводом изразио задовољство што манифестације као што су „Дани Војводине у Српској“ и недавно завршени „Дани Српске у Србији“ не јењавају, већ како је рекао, постају све масовније, па тако су одржани и „Дани Војводине у Требињу“.

– То је, свакако, плод мудре политике двају државних руководстава, која успевају да одговоре свим изазовима и искушењима, а као круна тих манифестација потписан је и Протокол о сарадњи Републике Српске и Војводине, када су се формализовала настојања да се односи два једнородна народа унапреде – поручио је Војновић.

Он је подсетио да су протекле три године прошле у све снажнијем повезивању Републике Српске и Србије, те да је сарадња у оснаживању привредног развоја, без икакве сумње, најважнија, а значајан допринос интензивирању тог вида сарадње даје Покрајинска влада кроз програме међурегионалне и прекограничне сарадње са Републиком Српском.

Церемонији отврања присуствовали си и председник Скупштине града Требиња Драгослав Бањак, директорка Туристичке организације Републике Српске Нада Јовановић, директор Туристичке организације Требиња Марко Радић и директорка Туристичке организације Војводине Наташа Павловић.

У оквиру манифестације која је имала за циљ представљање туристичких потенцијала Војводине управи, привреди и становништву Требиња одржана је и конференција за медије, те округли сто на тему “Правци заједничког деловања у туризму између Републике Српске и АП Војводине”. На састанку су разматране могућности за умрежавање чиниоца туристичке привреде у сврху праћења актуелних трендова и бољем позиционирању на инострана тржишта.

Током манифестације грађани Требиња су имали прилику да се упознају са туристичким садржајима и понудом у Војводине, а уприличено је „Војвођенско вече“ уз тамбураше и дегустацију домаћих војвођанских вина.