Секретар Бјелић присуствовао завршној манифестацији 52. Кочићевог збора у Стричићима на Змијању

Покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и  локалну самоуправу Огњен Бјелић  присуствовао је у  недељу 27. августа 2017. године у селу Стричићима код Бања Луке централној  манифестацији  52. „Кочићевог збора“ која  је почела служењем парастоса Петру Кочићу на Клисини и полагањем венаца на споменик за 44 погинула борца Војске Републике Српске у протеклом рату.

Венце су поред секретара Бјелића  положили и председник Републике Српске Милорад  Додик,  директор Фонда за пружање помоћи избеглим, прогнаним и расељеним лицима Душко Ћутило као и  представници  делегације  Народне скупштине Републике Српске  коју је предводио потпредседник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић, градоначелник Бања Луке Игор Радојичић, начелници градских одељења и други.

Потом је као део програма одржан и  пригодан културно-уметнички програм у Кочићеву  част, а одржана је и промоција дела добитника Kочићеве награде Коље Мићевића, те награде Змијањче, чији је овогодишњи добитник  ученица осмог разреда из Брезичана код Приједора.

Последњег дана  „Кочићевог збора“, једног  од највећих манифестација  у Републици Српској посвећеног  књижевнику, политичару и великом родољубу  Петру Кочићу, завршној свечаности  присуствовало је  и  преко 500 Крајишника из Аутономне покрајине Војводине који су организовано дошли да посете своје родне крајеве и вековна огњишта која су у протеклом рату силом прилика морали  да напусте.