Секретар Бјелић присуствовао је Дану општине Беочин

Покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњен Бјелић присуствовао је данас свечаној седници Скупштине општине Беочин, поводом Дана општине.

Како је овом приликом рекао председник општине Митар Милинковић, поздрављајући све присутне представник покрајинске власти и околних локалних самоуправа, потребно је Беочину вратити стари сјај и радити на његовом поновном економском процвату, да би се ова општина сврстала међу најразвијеније општине у Војводини.

– Ваше присуство доживаљавам као подршку нашем раду, и свим плановим и програмима који ће допринети бољитку свих грађана ове општине, као и привредном развоју. Положај општине веома је повољан за развој туризма, воћарства, виноградарства, а посебно органске производње у чему видимо своју велику развојну шансу – рекао је председник општине Митар Милинковић.

Председник  Скупштине општине Беочин Зоран Стокућа је рекао да је да се Дан општине прославља 16. октобра, као подсећање на 1944. годину, када је Беочин ослобођен од окупације. Он је честитао свим добитницима награда и изразио наду да ће Општина Беочин у будућности постати просперитетна општина.

Овом приликом свечано додељене су захвалнице као и октобарске награде ове општине заслужним појединцима, грађанима и институцијама који су допринели економском, привредном, духовном и социјалном развоју општине.