Секретар Огњен Бјелић на свечаном обележавању почетка новог Програма „Управљање регионалним развојем кроз ЕУ фондове”

На Економском факултету у Новом Саду свечано је, у петак, 26. маја 2017. године, обележен почетак нове генерације Програма „Управљање регионалним развојем кроз ЕУ фондове” који се реализује у заједничкој организацији Фонда „Европски послови “ АП Војводине и Економског факултета у Суботици, а уз подршку Покрајинске владе Војводине.

Полазнике, који долазе из покрајинских секретаријата, локалних самоуправа, развојних агенција, школа, јавних предузећа и грађанских удружења, односно институција које могу да се баве писањем, аплицирањем и имплементацијом европских пројеката, поздравили су Огњен Бјелић, покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу, др Александар Грубор, декан Економског факултета и Видосава Ендерић, директор Фонда „Европски послови” АП Војводине.

Секретар Огњен Бјелић истакао је овом приликом да је стално унапређење јавне администрације и разумевање европских токова, могућности које нам ЕУ интеграција нуди од велике је важност не само за државу Србију, већ и за све друге нивое, како покрајински, тако и локални ниво, али и свих актера нашег друштва.

„У смислу бржег економског развоја локалних самоупрва и целокупног регионалног развоја Војводине, сматрамо да је изузетно важно да појачамо наше административне капацитете који ће бити способни да одговоре на изазове развоја кроз коришћење могућности које нам нуде Европски фондови“, поручио је покрајински секретар Огњен Бјелић.

Ова генерација има 45 полазника, и кроз 200 часова обрадиће следећа четири модула: Економија, право и политике ЕУ и процес придруживања; Управљање локалним и регионалним развојем; Програми Европске уније и Управљање пројектима. Предавачи ће им бити реномирани професори и стручњаци који се годинама успешно баве европским пројектима.