Aмбасадор Сједињених Америчких Држава у посети Покрајинској влади

Покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњен Бјелић присуствовао је састанку председника Покрајинске владе Игора Мировића и амбасадора Сједињених Америчких Држава, Њ.Е. Кајла Ската (Kyle Scott). Председник Мировић захвалио се амбасадору Скату на посети и на размени информација и идеја о сарадњи, пре свега Амбасаде САД и Покрајинске владе.
 
Мировић је упознао амбасадора Ската са главним приоритетима које је пред себе поставила Покрајинска влада, на првом месту са планираним активностима на стварање услова и подстицаја за генерисање убрзаног економског развоја и бизниса на територији АП Војводине, посебно недовољно развијених општина, као и о неговању добрих међунационалних односа као камену темељцу политичке стабилности у региону.

– Нама је потребна помоћ свих који могу да помогну у индукцији бржег економског развоја, у довођењу инвеститора. Упознао сам амбасадора Ската са идејом да у што већем обиму развијамо наш пословни амбијент, посебно на локалном нивоу. Заједнички смо констатовали чињеницу да велики број америчких компанија послује у Војводини, да су у највећем делу задовољне условима пословања, али да увек може боље, што значи да можемо да се надамо доласку нових компанија за шта морамо бити спремни да понудимо више него конкуренција.

У том смислу, било је драгоцено чути савете његове екселенције амбасадора САД и размишљања шта можемо променити у моделу онога што нудимо – изјавио је након састанка председник Покрајинске владе Игор Мировић.

Амбасадор САД Кајл Скат је изјавио да је са председником Покрајинске владе водио веома угодан разговор о различитим темама, али највише о могућностима за будуће инвестиције.

– Америчка предузећа су веома присутна у Покрајини. Има више од 6.000 радника у разним таквим предузећима и мислим да ће будућност показати да ће их бити све више и више. Говорили смо, такође, о условима који су важни за то, као што су одговарајућа инфраструктура, могућност добијања неопходних дозвола за нове инвестиције, како би могли брзо да дођу од тренутка доношења одлуке до реализације производње. Ми то већ видимо у Војводини, па се надам да ће бити још америчких предузећа, што значи још више радних места у Покрајини – навео је у изјави за медије амбасадор Кајл Скат, након данашњег сусрета у Покрајинској влади.