Мировић: Kикинда добија потпуно нову модерну пијацу за неколико недеља

Председник Покрајинске владе Игор Мировић обишао је данас радове на изградњи градске пијаце у Кикинди, за шта је из покрајинског буџета, преко Управе за капитална улагања Војводине, издвојено укупно 244,1 милион динара. Реч је о новоизграђеном објекту бруто површине око 3300 метара квадратних.

„Урадили смо важну ствар, ово је само део нашег заједничког напора –
државе Србије, Покрајинске владе и Града Kикинде – да и овде, на северу Баната, живот учинимо бољим”, изјавио је председник Мировић.

Мировић је најавио да нас у наредних неколико недеља очекује и почетак радова на реконструкцији Kикиндске болнице, посао који ће се финансирати средствима Владе Републике Србије.

Према Мировићевим речима, до краја године требало би да почну и радови на изградњи брзе саобраћајнице од Сомбора до Kикинде, такозваног војвођанског осмеха који ће прво кренути да се реализује на територији Града Сомбора.

„Помогли смо Општини Сомбор да убрза урбанистичку и техничку процедуру јер верујемо да до краја године можемо почети с првом деоницом на територији те општине. Један део тог осмеха доћи ће овде до Kикинде и учинити је атрактивнијом за живот, за посао и за страна улагања”, казао је Мировић.

„Уверили смо се данас да ћемо за месец и по дана добити функционалну и модерну пијацу која ће красити наш град. Ово је пројекат о ком грађани Кикинде маштају деценијама”, изјавио је градоначелник Кикинде Никола Лукач.

Председник Мировић обишао је данас у Хетину, у општини Житиште, реконструисане саобраћајнице, истакавши да је овај посао завршен заједно с локалном самоуправом.

Покрајинска влада је путем Управе за капитална улагања Војводине у овом месту финансирала и реконструкцију локалног пута који повезује Српски Итебеј и Хетин, а који ће бити завршен, како је најављено, за неколико дана.

„Имали смо веома користан разговор са грађанима овог села, они су нам представили са чим се суочавају и договорили смо да се у наредном периоду приступи реконструкцији додатних путева на овој територији, да санирамо школу као и да се процени стање моста на Бегеју, који је од великог значаја за пољопривреднике”, казао је Мировић.

„Од огромног је значаја да сачувамо овде људе, посебно у граничном појасу између Србије и Румуније, да не дозволимо да због комуналних проблема напуштају своја вековна места становања”, истакао је Мировић након обиласка Хетина.

Хетин је било једино насељено место у општини Житиште, које није имало путну инфраструктуру – казао је председик општине Житиште Митар Вучуревић и захвалио Покрајинској влади на реализацији овог, како је рекао, значајног пројекта за мештане, којих по попису становништва има око 400.

Радној посети Банату присуствовали су и покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Александар Софић и директор Управе за капитална улагања Војводине Недељко Ковачевић.