Делегација Покрајинске владе састала се са државним секретаром Покрајине Хесен

У оквиру Европске недеље региона и градова, која се одржава у Бриселу, чланови делегације Покрајинске владе коју предводи помоћник покрајинског секретара за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Небојша Дракулић састали су се данас са државним секретаром Покрајине Хесен (Савезна Република Немачка) Марком Вајнмајстером.

Састанак је био посвећен договорима о финализацији техничких детаља у вези са реализацијом потписивања Заједничке изјаве о намерама. Овај документ односи се на успостављање сарадње између Покрајине Војводине и Покрајине Хесен, а који би до краја ове године требало да потпишу председник Покрајинске владе Игор Мировић и премијер Покрајине Хесен Фолкер Буфије у Визбадену.

Саговорници су се сагласили да би стварање правног оквира отворило могућности за покретање интензивније сарадње, пре свега у области привреде, трговине, привлачења инвестиција, спорта, културе, науке, као и социјалних питања те бројних других области.

Како је на састанку закључено, приоритет сарадње биће и повезивање са другим регионима с циљем пружања подршке у процесу европских интеграција путем непосредне међурегионалне сарадње и јачања трећег регионалног нивоа управе у оквиру Европе региона.

Помоћник покрајинског секретара за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Небојша Дракулић оценио је да предстојеће потписивање документа, као и данашњи сусрет, представљају опипљив резултат континуираног учешћа АП Војводине на манифестацијама попут Европске недеље региона и градова.

Сусрету у Бриселу присуствовали су и председник Скупштине АП Војводине Иштван Пастор, директор Канцеларије АП Војводине Срђан Мачкић, саветник председника Покрајинске владе за економска питања Горан Лазовић те сарадници државног секретара Покрајине Хесен.

Please follow and like us: