Игор Мировић положио камен темељац новог објекта фабрике „HealthCare Europe“ у Руми

Председник Покрајинске владе Игор Мировић данас је у индустријској зони у Руми положио камен-темељац за изградњу новог производно-складишног објекта компаније „HealthCare Europe“, која ја за само две године изградила високотехнолошки комплекс са више од 500 запослених. Када буде изграђен нови објекат, чија инвестиција износи 3,5 милиона евра, запослиће се још 300 људи.

Фабрика за производњу душека, јастука и других производа од меморијске пене, отворена у Руми 2015. године као резултат заједничког улагања кинеске компаније „Healthcare“ и данске компаније „Everrest“, успела је да своје производе успешно пласира на најзахтевнијим тржиштима.

Председник Покрајинске владе Игор Мировић изјавио је да су за Србију ово веома значајне компаније, посебно за Војводину, где у првих 10 месеци 2017. године, бележимо раст извоза већи за 20 процената у односу на исти период прошле године, као и смањење броја незапослених. Како је Мировић рекао, највећи апсолутни број смањења незапослених је из Војводине, у поређењу са другим деловима Србије, већим чак него у Београду.

„На основу тих показатеља може се видети да се остварује она политика о којој сам говорио и која је везана за бржи и енергичнији економски развој Војводине. За нашу земљу је сада најважније да имамо политичку стабилност, да се настави са директним инвестирањем великог броја компанија, да са Републиком имамо комплементарне субвенције привреди“, изјавио је Мировић и навео да је у последњих шест месеци присуствовао отварању десетак фабрика у Војводини.

Председник Покрајинске владе најавио је да је припремљен предлог буџета за 2018. годину и да се наставља са политиком субвенција. Посебно је нагласио директне субвенције привреди које ће бити обезбеђене преко Развојне агенције Војводине.

„У овој години за ту намену обезбеђено је 350 милиона динара, а наредне године планирамо да та средства повећамо са циљем да подржимо компаније са минимално 10 и максимално 100 запослених, посебно у мање развијеним срединама“, рекао је Мировић.

Директор компаније у Руми Александар Подравац захвалио се председнику Покрајинске владе и општинском руководству на подршци, без које се не би могао изградити будући комплекс „HealthCare“ и додао да ће се нови део фабрике простирати на скоро 10.000 квадратних метара. Предвиђено рок за изградњу је мај наредне године.

Након обиласка ове фабрике и означавања почетка њеног проширења, у Општини Рума одржао је радни састанак са њеним председником Слађаном Манчићем. Разговарало се о започетим пројектима, које подржава Покрајина, као што је опремање радне зоне „Румска петља“, затим пројектима у областима путне инфраструктуре у насељеним местима у овој општини и у области образовања и здравства.

Председник Општине Рума Слађан Манчић је рекао да је Покрајина, кроз разне програме, за општину Рума издвојила око 200 милиона динара.

У данашњој посети општини Рума били су покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњен Бјелић и директор Развојне агенције Војводине Никола Жежељ.