A A A
Vesti
 • Srbija i Vojvodina imaju veliki potencijal zaključeno na Konferenciji Nacionalno slušanje Dunavske strategije Petak, 24. Mart 2017. 13:20
  NOVI SAD – Predsednik Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine Ištvan Pastor poručio je u petak, 24. marta 2017. godine, na otvaranju konferencije Nacionalno slušanje Dunavske strategije da je ova makrostrategija Evropske komisije, u koju je uključeno 14 zemalja duž Dunava, temelj povezivanja različitih kultura i naroda, koja prevazilazi granice i kroz saradnju na projektima donosi benefit za sve narode duž Dunava, a da je ključna uloga političkog povezivanja zemanja Podunavskog regiona da „pretvori reku Dunav u most koji povezuje i donosi benefit narodima koji tu žive“.
  OPŠIRNIJE
 • Podsekretar Nebojša Vojnović i pomoćnik Nebojša Drakulić održali sastanak sa prof.Nikolasom Levratom na temu perspektive EU Petak, 17. Mart 2017. 12:15
  Dugogodišnji direktor Global Studies Univerziteta u Ženevi i šef departmana za međunarodno pravo Univerziteta u Ženevi Nikolas Levrat (Nicolas Levrat) bio je danas gost Visoke poslovne škole strukovnih studija u Novom Sadu i Pokrajinske vlade, odnosno Sekretarijata za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu. Na interaktivnom sastanku, ovaj ugledni stručnjak upoznao je učesnike skupa sa perspektivama EU i šta se u budućnosti može očekivati.
  OPŠIRNIJE
 • Predsednik Mirović primio delegaciju Veća ministara Bosne i Hercegovine Petak, 17. Mart 2017. 9:10
  Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović primio je danas visoku delegaciju Veća ministara Bosne i Hercegovine. U delegaciji koju je predvodio Mirko Šarović, zamenik predsedavajućeg Veća ministara i ministar za spoljnu trgovinu i ekonomske odnose BiH, bili su: Dušan Nešković, pomoćnik ministra za spoljnu trgovinu i ekonomske odnose BiH i Nj.E. Lazar Mirkić, ambasador BiH u Republici Srbiji. Predsednik Mirović i visoki gosti iz BiH ocenili su da postoji dobar osnov za jačanje saradnje na planu ekonomskog razvoja, jačanja poljoprivredne saradnje i regionalnog povezivanja, mogućnost zajedničkog povlačenja sredstava iz IPA fondova, saradnje razvojnih agencija, te jačanja saradnje na planu komorskog povezivanja, a ozbiljan prostor za saradnju viđen je i u oblasti turizma. Kako je istaknuto ovom prilikom, navedene oblasti saradnje od velikog su značaja na putu unapređivanja dalje privredne saradnje između Srbije i Bosne i Hercegovine.
  OPŠIRNIJE
 • Održan sastanak sa predstavnicima Zajedničkog veća opština Vukovar iz Hrvatske Ponedeljak, 13. Mart 2017. 14:45
  Pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Ognjen Bjelić, zajedno sa svojim saradnicima, primio je u ponedeljak, 13. marta 2017. godine, predstavnike Zajedničkog veća opština iz Vukovara (ZVO), Hrvatska, i načelnike opština Erdut i Borovo, a koje je predvodio predsednik ovog veća Dragan Crnogorac.
  OPŠIRNIJE
 • Sekretar Ognjen Bjelić u radnoj poseti opštinama Kovin i Bela Crkva Petak, 10. Mart 2017. 10:30
  Pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Ognjen Bjelić poručio je u četvrtak, 09. marta 2017. godine, prilikom poseta opštinama Kovin i Bela Crkva, da je prioritet Sekretarijata na čijem je čelu, kao i cele Pokrajinske vlade, ekonomski razvoj lokala i stvaranje novih radnih mesta, te da opštine moraju biti osposobljene da privlače investicije, pripremaju i realizuju projekte koji se eksterno finansiraju, a da će im Pokrajinska vlada u tome maksimalno pomoći. „Razvoj se ne dešava po kabinetima, niti u sekretarijatima, već se dešava kod vas i bez lokala nema ništa. Pokušaćemo svi zajedno da se udružimo i podignemo ekonomski razvoj i otvorimo nova radna mesta, a mi smo tu da vam pomognemo i finansijski i savetodavno.
  OPŠIRNIJE
 • Potpredsednik Milićević i sekretar Bjelić sa predstavnicima Ministarstva spoljnih poslova Ponedeljak, 06. Mart 2017. 15:45
  Potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević održao je danas u Pokrajinskoj vladi sastanak sa delegacijom Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije, na kojem je sa Nemanjom Stevanovićem, državnim sekretarom u Ministarstvu spoljnih poslova, i Katarinom Milenković, ministrom savetnikom, razgovarao o ulozi diplomatsko-konzularnih predstavnika Republike Srbije na planu unapređivanja ekonomske saradnje APV sa drugim državama i regionima u svetu.
  OPŠIRNIJE
 • Vojvodini odobreno pet IPA projekata Ponedeljak, 06. Mart 2017. 13:20
  Pokrajinski sekretari za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokanu samoupravu Ognjen Bjelić i sekretar za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj Nenad Grbić saopštili su na današnjoj konferenciji za novinare, u Pokrajinskoj vladi da je, u okviru Strateškog poziva INTERREG-IPA Programa prekogranične saradnje Mađarska-Srbija, u vrednosti od preko 28 miliona evra, Vojvodini odobreno svih pet podnetih velikih, strateških projekata. Kako je istaknuto, realizacija ovih projekata tretira tri prioriteta, i to: unapređenje prekograničnog upravljanja vodama i sistema upravljanja rizikom, smanjivanje uskih grla u prekograničnom saobraćaju, i stimulisanje saradnje u oblasti turizma i kulturne baštine.
  OPŠIRNIJE
 • Pomoćnik sekretara Šandor Egereši na sastanku sa izvestiocima Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Saveta Evrope Petak, 03. Mart 2017. 9:10
  Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor sastali su se danas u Pokrajinskoj vladi sa izvestiocima Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Saveta Evrope Lucijom Kron (Lucia Kroon) i Serenom Šumaherom (Soeren Schumacher). Ta delegacija boravi u Srbiji radi pripreme redovnog izveštaja o stanju lokalne i regionalne demokratije u državama članicama Saveta Evrope, koji će biti podnet Kongresu lokalnih i regionalnih vlasti Saveta Evrope.
  OPŠIRNIJE
Pošaljite ovu stranicu
E-mail primaoca:
Vaš e-mail:
Vaše ime:
Naziv poruke:
Tekst poruke:
E-mail format: