A A A
Vesti
 • Projekat o smanjenju katastrofa prezentovan i u Bosni i Hercegovini Sreda, 21. Jun 2017. 0:00
  Završna konferencija u okviru realizacije projekta „Smanjenje katastrofa, standardizovanje analiza opasnosti i procene rizika - DR SHARE“ održana je 21. juna 2017. godine u Orašju, Bosna i Hercegovina, a projekat su promovisali partneri iz tri države - Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine.
  OPŠIRNIJE
 • Konferencija za medije povodom godinu dana rada Pokrajinske vlade Sreda, 21. Jun 2017. 0:00
  Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, zajedno sa članovima Vlade, predstavio je na konferenciji za medije jednogodišnje rezultate rada pokrajinske administracije. U skladu sa programom rada koji je pre godinu dobio dvotrećinsku podršku poslanika u Skupštini Vojvodine, Mirović je podsetio na principe kojima se Pokrajinska vlada rukovodila u prethodnih godinu dana. - To je, najpre, princip političke stabilnosti, koji je u potpunosti uspostavljen, jer su sve odluke donošene jednoglasno, istovremeno, uz podršku u Pokrajinskoj skupštini - kazao je Mirović, dodajući da je u proteklih godinu dana napušten princip „jalovih rasprava“. Prema rečima predsednika Pokrajinske vlade, drugi važan princip jeste saradnja sa Vladom Republike Srbije, kroz model koji je definisan kao okupljanje oko projekata.
  OPŠIRNIJE
 • Bjelić: Uspešno završen projekat „DR SHARE“ Utorak, 20. Jun 2017. 0:00
  Na današnjoj konferenciji povodom završetka projekta „DR SHARE “Smanjenje katastrofa, standardizovana analiza opasnosti i procena rizika“ (Disaster Reduction, Standardized Hazard Analysis and Risk Evaluation - DR SHARE) u Novom Sadu, pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Ognjen Bjelić, obratio se predstvanicima medija izrazivši zadovoljstvo povodom uspešne realizacije kompleksnog međunarodnog projekta uz učešće više stranih partnera i partnerskih institucija, što je kako je rekao još jedna od ohrabrujućih činjenica na evropskom putu Republike Srbije.
  OPŠIRNIJE
 • Unapređivanje saradnje Černjivecke oblasti i Vojvodine Ponedeljak, 19. Jun 2017. 0:00
  Potpredsednik Pokrajinske vlade Mihalj Njilaš primio je delegaciju iz Černjivecke oblasti u Ukrajini, koju je predvodio zamenik predsednika oblasne državne administracije Igor Bogatirec. U razgovoru, kojem je prisustvovao i pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Ognjen Bjelić, istaknuta je mogućnost unapređivanja saradnje između AP Vojvodine i Černjivecke oblasti, u okviru jačanja ukupne saradnje naše pokrajine i regiona Ukrajine.
  OPŠIRNIJE
 • Održana završna konferencija u okviru realizacije projekta DR SHARE u Hrvatskoj Ponedeljak, 19. Jun 2017. 0:00
  Završna konferencija u okviru projekta „Smanjenje katastrofa, standardizovanje analiza opasnosti i procene rizika - DR SHARE“ održana je 19. juna 2017. godine u Vinkovcima u Hrvatskoj. Projekat je okupio partnere iz tri države - Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine.
  OPŠIRNIJE
 • Pokrajinska vlada će podržavati skupove koji baštine tradiciju i kulturu različitih krajeva Subota, 17. Jun 2017. 0:00
  Potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević, prisustvovao je u Bukovcu, sedamnaestom po redu Zavičajnom zboru-kosidba, sportsko-kulturnoj manifestaciji, čiji je cilj očuvanje krajiške tradicije i kulture. Tradicionalnoj manifestaciji, koju su organizovali Zavičajno udruženje „Manjača“ i Savez krajiških udruženja, prisustvovao je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin, pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Ognjen Bjelić, predstavnici Vlade Republike Srpske i drugi gosti.
  OPŠIRNIJE
 • Sekretar Bjelić učestvovao na radnom sastanku u vezi sa programom prekogranične saradnje Mađarska-Srbija Petak, 16. Jun 2017. 0:00
  Na poziv predsednika Samouprave županije Bač-Kiškun Lasla Ridega, pokrajinski sekretar, Ognjen Bjelić, učestvovao je na radnom sastanku u vezi sa INTERREG IPA programom prekogranične saradnje Mađarska-Srbija 2014-2020.
  OPŠIRNIJE
 • Dobri odnosi između Vojvodine i Hesena nastavljeni i u Briselu Četvrtak, 15. Jun 2017. 0:00
  Tokom februarske posete delegacije nemačke pokrajine Hesen Novom Sadu, predsednici dveju vlada Igor Mirović i Folker Bufije su između ostalog dogovorili saradnju predstavništava dve pokrajine u Briselu.
  OPŠIRNIJE
Pošaljite ovu stranicu
E-mail primaoca:
Vaš e-mail:
Vaše ime:
Naziv poruke:
Tekst poruke:
E-mail format: