A A A
Vesti
 • Mirović i Cvijanović potpisali Protokol o saradnji između AP Vojvodine i Republike Srpske Petak, 22. Septembar 2017. 17:05
  Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i predsednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović, potpisali su danas u Pokrajinskoj vladi, Protokol o saradnji između AP Vojvodine i Republike Srpske. „Potpisivanje Protokola o saradnji, značiće konkretizovanje saradnje u čitavom nizu oblasti, jer smatramo da za to ima prostora i potrebe, kao i da veze naroda Republike Srpske i Vojvodine to i zahtevaju“, poručio je Mirović. Tokom sastanka u Pokrajinskoj vladi, članovi delegacija obe vlade, razmotrili su mogućnosti inteziviranja saradnje u oblasti kulture, obrazovanja, poljoprivrede, razmene znanja naučnih instituta, povezivanja univerziteta, te turističkih organizacija i razmene usluga u oblasti zdravstva.
  OPŠIRNIJE
 • Đorđe Milićević primio političko-privrednu delegaciju iz Italije Petak, 22. Septembar 2017. 16:50
  Potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević primio je danas političko-privrednu delegaciju iz Italije, koju predvodi član Evropskog parlamenta Marko Cani. Glavna tema sastanka bila je dobra privredna saradnja, koju Srbija i Italija već neguju, kao i podizanje na značajno viši nivo kroz nove investicije u Vojvodini. Potpredsednik Milićević je upoznao članove italijanske delegacije sa privrednim potencijalima kojima raspolaže Republika Srbija i AP Vojvodina i predočio sve mere koje Pokrajinska vlada preduzima u cilju privlačenja novih investicija. „U odnosu na raniji period, mi smo značajno unapredili podsticajne mere za ulaganja i uveli dodatne subvencije na koje investitori mogu da računaju prilikom novih ulaganja u AP Vojvodini“, istakao je Milićević uz uverenje da je to dodatni impuls kako italijanskim, tako i drugim domaćim i stranim investitorima, da iskoriste dobre uslove i povoljnu klimu za poslovanje u našoj zemlji.
  OPŠIRNIJE
 • Predsednik Mirović primio šefa Delegacije Evropske unije Sema Fabricija Sreda, 20. Septembar 2017. 13:40
  U današnjem susretu predsednika Pokrajinske vlade Igora Mirovića i šefa Delegacije Evropske unije u Srbiji Sema Fabricija, kome je ovo prva zvanična poseta Vojvodini i Novom Sadu, istaknuto je da ima razloga za rastući optimizam kada je reč o Srbiji u procesu pristupanja Evropskoj uniji, u kojem Vojvodina ima važnu ulogu. Mirović i Fabrici su konstatovali da je Srbija, zajedno sa Vojvodinom, u proteklom periodu postigla značajne ekonomske rezultate. Razgovarano je o napredovanju projekata koji imaju evropski karakter, IPA projektima prekogranične saradnje, kao i ulozi naše pokrajine u evropskim integracionim procesima u oblasti manjinskih prava i regionalnim aspektima saradnje.
  OPŠIRNIJE
 • Ružić i Bjelić o unapređenju saradnje Sreda, 20. Septembar 2017. 11:20
  Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić razgovarao je danas sa pokrajinskim sekretarom za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Ognjenom Bjelićem o načinima da se unapredi saradnja između institucija. Ministar i pokrajiniski sekretar su se složili da je saradnja veoma dobra, ali da postoji prostor da se ona intenzivira, posebno kada je reč o zajedničkim projektima u oblasti infrastrukture kojima se stvaraju uslovi za lokalni ekonomski i ravnomerni regionalni razvoj.
  OPŠIRNIJE
 • Predsednik Mirović primio delegaciju Ustečkog regiona Utorak, 19. Septembar 2017. 14:45
  Predsednik Pokrajinske vlade, Igor Mirović, primio je danas delegaciju Ustečkog regiona u Češkoj Republici, predvođenu guvernerom Oldrihom Bubiničekom. Na sastanku u Pokrajinskoj vladi razgovarano je o intenziviranju saradnje dveju regija u brojnim oblastima: kulture, zdravstva, poljoprivrede obrazovanja, kao i zaštite životne sredine. „Ključ politike Republičke kao i Pokrajinske vlade jeste saradnja sa brojnim regijama među kojima su veoma važne evropske, a kada su u pitanju višedecenijski prijateljski odnosi dveju država kao što su Češka Republika i Republika Srbija, onda se otvaraju mogućnosti za lakše inteziviranje saradnje u brojnim oblastima,“ rekao je Mirović.
  OPŠIRNIJE
 • Pokrajina i Sremski Karlovci zajednički na važnim projektima Ponedeljak, 18. Septembar 2017. 15:00
  U sklopu obilaska lokalnih samouprava na teritoriji AP Vojvodine, radi definisanja prioritetnih projekata koji treba, kroz zajedničku realizaciju, da doprinesu ekonomskom razvoju i poboljšanju standarda života stanovnika, potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević sa saradnicima danas je u Sremskim Karlovcima o tome razgovarao sa predsednikom Opštine Nenadom Milenkovićem. Na sastanku je bilo reči o projektima čija je realizacija u toku, kao što je izgradnja kanalizacione mreže na trasi dužine 500 metara koja – projektu vrednom oko 51 milion dinara, ali i o drugim projektima na uređenju Sremskih Karlovaca i poboljšanju komunalne infrastrukture. Posebno je bilo reči o podsticajima za dalje unapređenje turizma u ovom mestu, o čemu je i dogovorena i bliža saradnja sa Turističkom organizacijom Vojvodine.
  OPŠIRNIJE
 • Mirović se sastao sa gradonačelnikom Pekinga Ponedeljak, 18. Septembar 2017. 11:00
  Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović bio je domaćin delegaciji iz Pekinga na čelu sa gradonačelnikom Čen Điningom, koja je u okviru dvodnevne posete Srbiji danas boravila u Novom Sadu. Susretu su prisustvovali potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević i pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Ognjen Bjelić.
  OPŠIRNIJE
 • Neraskidive su veze sa Republikom Srpskom u svim oblastima Ponedeljak, 18. Septembar 2017. 10:00
  Prijateljstvo i veze Republike Srbije i Republike Srpske neraskidivi su u svim oblastima, rekao je večeras, pozdravljajući u Skupštini AP Vojvodine učesnike manifestacije „Dani Srpske u Srbiji“, pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Ognjen Bijelić.
  OPŠIRNIJE
Pošaljite ovu stranicu
E-mail primaoca:
Vaš e-mail:
Vaše ime:
Naziv poruke:
Tekst poruke:
E-mail format: