A A A
Vesti
 • Predsednik Mirović prisustvovao obeležavanju Dana Republike Srpske Sreda, 09. Januar 2019. 15:50
  Povodom 27 godina od osnivanja Republike Srpske, danas je u Banjaluci održana centralna proslava koju je upriličila predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović. Dan Republike Srpske obeležava se pod sloganom „Ponosna i vječna“, a centralnoj proslavi, defileu na Trgu Krajine u Banjaluci i svečanoj akademiji, prisustvovao je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.
  OPŠIRNIJE
 • Sekretar Bjelić i ministar Klokić: Produblјivati saradnju između Srpske i Vojvodine Sreda, 09. Januar 2019. 13:40
  U okviru posete povodom proslave Dana Republike Srpske, pokrajinski sekretar za regionalni razvoj međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Ognjen Bjelić sastao se sa ministrom za evropske integracije i međunarodnu saradnju u Vladi Republike Srpske, Zlatanom Klokićem. Bjelić i Klokić su se saglasili da postoji prostor za inteziviranje i nastavak saradnje pokrajine Vojvodine i Republike Srpske u oblastima kulture, obrazovanja, polјoprivrede, povezivanja univerziteta kao i jačanja instituciaonalnih veza te povezivanje privrednih subjekata.
  OPŠIRNIJE
 • Uručena pomoć za najugroženije porodice u Vojvodini Četvrtak, 27. Decembar 2018. 12:20
  Pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Ognjen Bjelić prisustvovao je uručenju vaučera za robu namenjenu socijalno najugroženijim porodicama u najmanje razvijenim opštinama u Vojvodini, koje je održano 26. decembra 2018. godine u Pokrajinskoj vladi. Donaciju u vrednosti od oko 22,5 miliona dinara, koja se sastoji od prehrambenih artikala, flaširane vode i sredstava za ličnu higijenu i kućnu hemiju, dobilo je, za svoje najsiromašnije žitelјe, 19 opština koje spadaju u treću i četvrtu kategoriju razvijenosti.
  OPŠIRNIJE
 • Brisel: Saradnja sa najvećom flamanskom privrednom komorom „VOKA“ Utorak, 18. Decembar 2018. 10:50
  Generalni sekretar Privredne komore Vojvodine dr Jovan Vujičić boravio je u radnoj poseti Belgiji, gde je zajedno sa predstavnicima Kancelarije APV u Briselu razgovarao u sedištu flamanske privredne i industrijske komore „Voka“ sa Hertom Moermanom, generalnim direktorom i njegovim saradnicima. Glavna tema ovog sastanka u belgijskom gradu Gentu, bila je konkretizacija saradnje sa ovom flamanskom privrednom komorom, a u tom cilјu dogovoreni su koraci na pripremi teksta sporazuma o razumevanju između dve privredne komore.
  OPŠIRNIJE
 • Rešenje o izmenama i dopunama rešenja o dodeli bespovratnih sredstava za otvaranje novih radnih mesta povezanih sa realizacijom investicionog projekta Ponedeljak, 17. Decembar 2018. 13:15
  Na osnovu člana 24. Pokrajinske skupštinske odluke o pokrajinskoj upravi („Službeni list AP Vojvodine“ , broj 37/2014, 54/2014, 37/2016 i 29/2017), člana 13. Pokrajinske uredbe o uslovima i načinu dodele sredstava iz budžetskog fonda za sprovođenje mera razvojne politike AP Vojvodine ( „Službeni list AP Vojvodine“ 42/2017) kao i člana 7 st 1 tačke 1) , člana 11, 12 i 14. Uredbe o pravilima za dodelu državne pomoći („Sl.glasnik RS“, br 13/2010, 100/2011, 91/2012, 37/2013 i 119/2014), tačke I i tačke VI Konkursa za dodelu bespovratnih sredstava za otvaranje novih radnih mesta povezanih sa realizacijom investicionog projekta, dopisa broj 401-00-00108/2018-01 Komisije za kontrolu državne pomoći od 7. septembra 2018. godine kao i Odluke o usvajanju preporuka za privredna društva čija je delatnost od značaja za ruralni razvoj AP Vojvodine, broj SD-XI-05/2018 od 07.11.2018. godine Skupštine Razvojne agencije Vojvodine, pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu donosi Rešenje o izmenama i dopunama rešenja o dodeli bespovratnih sredstava za otvaranje novih radnih mesta povezanih sa realizacijom investicionog projekta
  OPŠIRNIJE
 • Pokrajinska vlada donirala sanitetsko vozilo opstini Srebrenica Petak, 14. Decembar 2018. 14:30
  Pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Ognjen Bjelić, sastao se danas u Srebrenici sa načelnikom opštine Mladenom Grujičićem, gde je prisustvovao primopredaji sanitetskog vozila koje je, za potrebe primarne zdravstvene zaštite ove opštine, donirala Pokrajinska vlada. Sredstva za nabavku ambulantnog vozila u iznosu od preko 4,5 miliona dinara obezbeđena su iz Fonda za pružanje pomoći izbeglim prognanim i raseljenim licima. „Donacija Pokrajinske vlade izraz je naše iskrene opredeljenosti da damo doprinos boljim uslovima života građana Republike Srpske na području opštine koja za realizaciju svojih razvojnih potreba uživa snažnu podršku građana Autonomne pokrajine Vojvodine“, istakao je Bjelić.
  OPŠIRNIJE
 • JAVNI KONKURS ZA POPUNјAVANјE IZVRŠILAČKOG RADNOG MESTA U POKRAJINSKOM SEKRETARIJATU ZA REGIONALNI RAZVOJ, MEĐUREGIONALNU SARADNјU I LOKALNU SAMOUPRAVU Petak, 14. Decembar 2018. 9:10
  Na osnovu člana 94. Zakona o zaposlenima u autonomnim pokrajinama i jedinicama lokalne samouprave („Sl. glasnik RS“, broj 21/16) i člana 17. stav 1, člana 18. stav 2, člana 19. stav 2, člana 20. i 21. Uredbe o sprovođenju internog i javnog konkursa za popunjavanje radnih mesta u autonomnim pokrajinama i jedinicama lokalne samouprave ("Sl. glasnik RS", broj 95/16) i člana 24. stav 2. Pokrajinske skupštinske odluke o pokrajinskoj upravi („Službeni list APV“ broj 37/14, 54/14-dr. odluka i 37/16) oglašava se: JAVNI KONKURS ZA POPUNјAVANјE IZVRŠILAČKOG RADNOG MESTA U POKRAJINSKOM SEKRETARIJATU ZA REGIONALNI RAZVOJ, MEĐUREGIONALNU SARADNјU I LOKALNU SAMOUPRAVU I Organ u kom se popunjava radno mesto: Pokrajinski sekretarijat za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu, Bulevar Mihajla Pupina 16, Novi Sad II Radno mesto koje se popunjava: Savetnik za realizaciju investicionih projekata – 1 izvršilac, na neodređeno vreme
  OPŠIRNIJE
 • Bolјa komunikacija putem novih softverskih rešenja Četvrtak, 13. Decembar 2018. 13:40
  Završna konferencija na temu regionalnog razvoja, koju organizuje Pokrajinski sekretarijat za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu održana je 13. decembra 2018. godine u Gradskoj kući u Zrenjaninu. Kako je, otvarajući konferenciju, rekao pomoćnik u Pokrajinskom sekretarijatu za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Nebojša Drakulić konferencija je organizovana sa cilјem upoznavanja sa situacijom u lokalnim samoupravama, a pogotovo kada je u pitanju ravnomerni regionalni razvoj.
  OPŠIRNIJE
Pošaljite ovu stranicu
E-mail primaoca:
Vaš e-mail:
Vaše ime:
Naziv poruke:
Tekst poruke:
E-mail format: