A A A
Vesti
 • Sekretar Bjelić: Tvrđava Arad je simbol strašnog stradanja srpskog naroda u logoru tokom Prvog svetskog rata Subota, 22. April 2017. 12:10
  ARAD, 21.04.2017. - Pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Ognjen Bjelić, položio je u petak, 21. aprila 2017. godine, cveće na spomen ploču i ukazao počast svim žrtvama i stradalim srpskim zarobljenicima u logoru u Aradu, koji su umoreni u periodu od 1914. do 1918. godine u logoru Aradska tvrđava, u Rumuniji, ocenivši da je“ tvrđava Arad simbol stradanja i patnje srpskog naroda u Prvom svetskom ratu, gde je nad njima izvršen zločin po nalogu tadašnjih austrougarskih vlasti“.
  OPŠIRNIJE
 • Pastor i Bjelić na obeležavanju 25 godina Županijskog veća Arada Petak, 21. April 2017. 14:10
  Arad/Novi Sad, 21. april – Predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor i pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Ognjen Bjelić prisustvovali su danas u rumunskom gradu Aradu svečanom obeležavanju 25. godišnjice od formiranja Županijskog veća Arada, kao najvišeg predstavničkog tela istoimene županije. Govoreći na svečanoj akademiji povodom velikog jubileja županije sa kojom AP Vojvodina neguje prijateljske i partnerske odnose, predsednik Pastor je naglasio da „sve nas, Rumune, Mađare, Srbe, vezuju duboke istorijske, komšijske, prijateljske i porodične veze“, koje se onda mnogo lakše upotpunjuju institucionalnim, privrednim, ekomomskim i drugim sadržajima.
  OPŠIRNIJE
 • Potpisan Sporazum o saradnji između Privredne komore Vojvodine i Privredne komore Timiš, Temišvar Petak, 21. April 2017. 9:10
  TEMIŠVAR - Privredna komora Vojvodine i Privredna komora Timiš, sa sedištem u Temišvaru, potpisale su u četvrtak, 20. aprila 2017. godine Sporazum o saradnji u Temišvaru, Rumunija, čime je uspostavljena čvrsta osnova za buduću saradnju, a potpisivanju su prisustvovali i pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Ognjen Bjelić i podsekretar Nebojša Vojvnović.
  OPŠIRNIJE
 • Pomoćnik sekretara Nebojša Drakulić razgovarao sa prorektorom Univerziteta u Sankt Petersburgu Četvrtak, 20. April 2017. 15:55
  NOVI SAD, 20. aprila 2017. – Pomoćnik sekretara za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Nebojša Drakulić i podsekretarka u sekretarijatu za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost Svetlana Mihić razgovarali su u četvrtak, 20. aprila 2017. godine, sa prorektorom za međunarodnu saradnju sa Državnog ekonomskog univerziteta iz Sankt Petersburga Dimitrijem Vasilenkom o mogućnostima međuregionalne saradnje u oblasti visokog obrazovanja.
  OPŠIRNIJE
 • Milićević i Bjelić razgovarali sa privrednicima u Odžacima o razvoju na lokalu Sreda, 19. April 2017. 9:10
  Potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević i pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Ognjen Bjelić posetili su u utorak, 18. aprila 2017. godine, Odžake, gde je na okruglom stolu pod nazivom „Razvoj, potencijali i problemi privrede u opštini Odžaci“, razgovarao sa privrednicima odžačke opštine o njihovoj ulozi u razvoju privrede na lokalu, kao i o trenutnim prilikama i problemima sa kojima se suočava privreda u odžačkoj opštini.
  OPŠIRNIJE
 • Sekretar Bjelić na Investicionoj konferenciji u Italiji pozvao italijanske privrednike da ulažu u Vojvodinu Ponedeljak, 10. April 2017. 14:30
  Konferencija o investicionim potencijalima Vojvodine i Srbije održana je 8.aprila 2017.godine u gradu Lovere, u Lombardiji, na inicijativu gdina Marka Zanija (Marco Zanni),člana Evropskog parlamenta i Grupe prijateljstva sa Srbijom i posredstvom Misije RS u Briselu. Tokom konferencije predstavljeni su potencijali u prioritetnim sektorima, pravni okvir ulaganja i raspoloživi podsticaji za italijanske kompanije. Publiku je činilo više od 60 italijanskih kompanija, uglavnom malih i srednjih preduzeća iz Lombardije, koja su veoma uspešna u različitim sektorima, kao što su drvna industrija, metaloprerađivačka, IT sektor, elektronika, tekstilna,telekomunikacije,energetika, građevina, proizvodnja plastike, prehrambena, logistika.
  OPŠIRNIJE
 • Igor Mirović prisustvovao proslavi rumunske županije Timiš i obišao institucije Srba u Temišvaru Ponedeljak, 10. April 2017. 11:20
  Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Ognjen Bjelić prisustvovali su danas u Temišvaru svečanosti povodom dve i po decenije od osnivanja Županijskog veća Timiša, županije u susednoj Rumuniji sa kojom AP Vojvodina ostvaruje značajnu međuregionalnu saradnju. Svečanosti su prisustvovali i premijer Rumunije Sorin Grindeanu, predsednik Županijskog saveta Timiša Kalin Jonel Dobra, predstavnici županija Karaš-Severin i Arad, kao i gosti iz Mađarske i Moldavije.
  OPŠIRNIJE
 • Mirović primio ambasadora Švedske i švedske privrednike Sreda, 05. April 2017. 14:55
  Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović primio je danas ambasadora Kraljevine Švedske nj.e. Jana Lundina, a nakon toga održao sastanak i sa predstavnicima švedskih preduzeća, koja uspešno posluju u Vojvodini, sa kojima je razgovarao o primeni plana privrednog razvoja u našoj pokrajini i investicijama za unapređivanje njihovog poslovanja. Predsednik Mirović i švedski ambasador Lundin, kojem je ovo i prva zvanična poseta Vojvodini, istakli su da se Srbija i Švedska mogu pohvaliti prijateljskim i stabilnim odnosima, čemu u prilog govori i činjenica da se ove godine obeležava 100 godina srpsko – švedskih diplomatskih odnosa i prijateljstva i saradnje dva naroda. Poznato je da dve zemlje, kroz sva dešavanja koja su obeležila 20. vek nikada nisu prekidale diplomatske odnose, a tradicija dobrih odnosa je potvrđena kroz snažnu diplomatsku aktivnost, ali i kroz ekonomsku i političku saradnju.
  OPŠIRNIJE
Pošaljite ovu stranicu
E-mail primaoca:
Vaš e-mail:
Vaše ime:
Naziv poruke:
Tekst poruke:
E-mail format: