A A A
Vesti
 • Održana finalna konferencija „DanubeparksConnected“ projekta Sreda, 12. Jun 2019. 15:20
  Danas je u Novom Sadu u organizaciji Javnog preduzeća „Vojvodinašume“ održana završna konferencija povodom projekta „DanubeparksConnected“, kroz koji se od januara 2017. godine aktivno radilo na povezivanju 17 zaštićenih područja iz devet država koja se nalaze duž reke Dunav. Cilјevi projekta, kako je rečeno, odnose se na kampanju kreiranja Dunavaskog koridora staništa, a predstavnici brojnih partnerskih institucija su predstavili različite strategije, ogledne primere i rezultate za rešavanje primetnih, ali i prikrivenih problema koji se odnose na uspešno revitalizovanje i održavanje povezanosti svih elemenata staništa u pojasu reke Dunav. Podsekretar u pokrajinskom sekretarijatu za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Nebojša Vojnović, ocenio je da će implementacija ovog projekta imati pozitivan uticaj na očuvanje i zaštitu prirodnih potencijala reke Dunav, kao druge najveće reke u Evropi i jednog od najvažnijih evropskih rečnih koridora koji povezuje brojne države u okviru Dunavskog regiona sa blizu 120 miliona stanovnika.
  OPŠIRNIJE
 • Mirović i Višković potpisali Aneks protokola o saradnji AP Vojvodine i Republike Srpske Četvrtak, 06. Jun 2019. 16:05
  Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i predsednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković potpisali su danas, u Pokrajinskoj vladi, Aneks protokola o saradnji između AP Vojvodine i Republike Srpske, saglasivši se da je ta saradnja pitanje od nacionalnog interesa. - Snažno smo posvećeni saradnji koju imamo sa Republikom Srpskom. To je naša obaveza i pitanje od nacionalnog interesa. Nećemo se zadržati samo na namerama koje smo potpisali, već smo danas definisali čitav niz mera za konkretizovanje saradnje AP Vojvodine i Republike Srpske, pre svega u oblastima zdravstva i privrede sa akcentom na putnu infrastrukturu koja povezuje naš narod - ocenio je predsednik Mirović.
  OPŠIRNIJE
 • Održana prva sednica Poslaničke grupe prijateljstva Skupštine AP Vojvodine sa Narodnom skupštinom Republike Srpske Četvrtak, 06. Jun 2019. 15:00
  Pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu, Ognjen Bjelić prisustvivao je danas prvoj sednici Poslaničke grupe prijateljstva Skupštine AP Vojvodine sa narodnom skupštinom Republike Srpske, održanoj u Skupštini AP Vojvodine u okviru dvodnevne posete delegacije Republike Srpske Novom Sadu. Sednici su prisustvovali Dmitar Stanišić, predsednik Poslaničke grupe prijateljstva Skupštine AP Vojvodine sa Narodnom skupštinom Republike Srpske, Srđan Mazalica, član Odbora za evropske integracije i regionalnu saradnju Narodne skupštine Republike Srpske, Nikola Banjac, generalni sekretar Skupštine AP Vojvodine i Nebojša Zgonjanin, generalni sekretar Narodne skupštine Republike Srpske.
  OPŠIRNIJE
 • „Sajam zavičaja“ promoviše vrednost zajedništva, saradnje i razvoja Četvrtak, 06. Jun 2019. 14:00
  Potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević i ministarka trgovine i turizma u Vladi Republike Srpske Dragica Kovač, otvorili su danas, 6. juna 2019. godine u Novom Sadu prvi „Sajam zavičaja – zavičaj kroz privredu, turizam i kulturu“. Milićević je istakao da je intencija ove manifestacije da bude integrišuća i koheziona snaga za pripadnike našeg naroda i u Srbiji i u regionu, ali, i stimulans za napredak regiona u celini.
  OPŠIRNIJE
 • Prvi „Sajam zavičaja-zavičaj kroz privredu, turizam i kulturu“ Sreda, 05. Jun 2019. 14:10
  Na današnjoj konferenciji za novinare povodom najave sajma koji će se po prvi put održati 6. juna u Novom Sadu, pod nazivom „Sajam zavičaja-zavičaj kroz privredu, turizam i kulturu“, pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Ognjen Bjelić istakao je da sve veći broj raznovrsnih i dobro osmišljenih manifestacija koje imaju za cilj da promovišu zajedništvo srpskog naroda širom regiona, jeste proizvod uspostavljenog kontinuiteta svestrane saradnje naše države sa Republikom Srpskom. Manifestacija ima za cilj okupljanje i povezivanje brojnih relevantnih aktera iz oblasti privrede, kulture i turizma koji žele da unaprede saradnju srpskog naroda u Srbiji i regionu. Učešće su najavili predstavnici Privredne komore Republike Srpske, Privredne komore Banja Luke, Privredne komore Vojvodine, kao i predstavnici drugih institucija, privrednici iz Srbije i regiona, predstavnici gradova i opština, zavičajna udruženja i kulturno umetnička društva.
  OPŠIRNIJE
 • Novo partnerstvo Vojvodine tokom Evropske nedelje regiona i gradova u Briselu Sreda, 05. Jun 2019. 10:30
  Autonomna pokrajina Vojvodina će i ove godine biti jedan od partnera tokom Evropske nedelje regiona i gradova, jednog od najmasovnijih događaja u Briselu, koji se održava od 7. do 10. oktobra 2019. godine. U ovogodišnjem partnerstvu, pored Vojvodine učestvovaće i trinaest drugih evropskih regija, a to su: Južni Tirol, Tirol i Trentino (Alpski euroregion), Koruška (Austrija), Unija opština regije Atika (Grčka), Veneto, Marke, Friuli Venecija Đulija (Italija), Norland (Norveška), Pomorski region, Kujavsko-pomorski (Poljska), Buš du Ron, Grad Marsej (Francuska), Grad Kasteljon i Kastilja la Manča (Španija).
  OPŠIRNIJE
 • Vojvodina i Gelderland, korak bliže saradnji dve pokrajine Utorak, 04. Jun 2019. 14:40
  Predstavnici AP Vojvodine u Briselu učestvovali su od 22. do 23. maja na konferenciji „Podsticanje preduzetništva kroz održivi razvoj“ u Arnemu, glavnom gradu najveće holandske pokrajine Gelderland. Ova konferencija je održana u sklopu promovisanja rezultata pokrajine Gelderland u oblasti preduzetništva, zbog kojih je od strane Komiteta regiona nagrađena titulom Evropski preduzetnički region za 2019. godinu. Na poziv domaćina, a u nastojanju intenziviranja saradnje sa ovom holandskom pokrajinom, predstavnici Vojvodine u Briselu su održali više značajnih sastanaka. Kancelarija AP Vojvodine u Briselu je tokom prošle godine uspostavila saradnju sa Predstavništvom holandskih regiona u Briselu, dok se u proteklih godinu dana pokrajina Gelderland istakla kao najpoželjniji holandski region za uspostavljanje saradnje u više oblasti.
  OPŠIRNIJE
 • Sekretar Bjelić boravio u radnoj poseti u Sremskoj Mitrovici Ponedeljak, 27. Maj 2019. 15:16
  Pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregioanlnu saradnju i lokalnu samoupravu Ognjen Bjelić i direktor Razvojne agencije Vojvodine Nikola Žeželj, posetili su danas Sremsku Mitrovicu gde su se sastali sa gradonačelnikom Vladimirom Sanaderom i direktorom Turističke organizacije Grada Sremska Mitrovica Svetlanom Sabo.
  OPŠIRNIJE
Pošaljite ovu stranicu
E-mail primaoca:
Vaš e-mail:
Vaše ime:
Naziv poruke:
Tekst poruke:
E-mail format: