A A A
Vesti
 • Evropska nedelja regija i gradova, 9 – 12 oktobar 2017. godine, Brisel Sreda, 26. Jul 2017. 8:50
  Petnaesta po redu Evropska nedelja regiona i gradova, u organizaciji Evropskog komiteta regiona (CoR) i Generalnog direktorata za regionalne i urbane politike (DG REGIO), biće održana u periodu od 9. do 12. oktobra 2017. godine u Briselu. Tokom trajanja Evropske nedelje regiona i gradova, biće održano preko 130 radionica, debata i sastanaka, gde će više od 6000 učesnika biti u prilici da razmeni iskustva i dobre prakse na temu lokalnog i regionalnog razvoja. Takodje, ovo je dobra prilika i za politički dijalog koji se odnosi na buduće pravce razvoja kohezione politike EU, kao i podizanje svesti donosilaca odluka o važnosti i značaju koji imaju regioni i gradovi na ukupan razvoj šire društvene zajednice.
  OPŠIRNIJE
 • U sklopu Interreg IPA programa prekogranične saradnje Hrvatska - Srbija prihvaćeni projekti vredni 18 miliona evra Petak, 14. Jul 2017. 14:45
  Na svečanoj konferenciji održanoj u prostorijama Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine, danas su potpisani ugovori za 9 od ukupno 23 projekata prihvaćenih u sklopu Prvog poziva za dostavu projektnih predloga Interreg IPA programa prekogranične saradnje Hrvatska – Srbija. Vrednost ovih ugovorenih projekata iznosi 7,6 miliona evra. Od 127 prijavljenih projekata Zajednički odbor za praćenje je na osnovu prvog poziva za finansiranje odabrao 24 projekta ukupne vrednosti preko 18 miliona evra.
  OPŠIRNIJE
 • Sekretar Ognjen Bjelić svečano uručio ugovore o bespovratnim sredstvima regionalnim razvojnim agencijama Utorak, 11. Jul 2017. 12:15
  Pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Ognjen Bjelić, uručio je danas ugovore o dodeli bespovratnih sredstava predstvanicima četiri akreditovane razvojne agencije na teritoriji AP Vojvodine, koje su to pravo ostvarile na konkursu za bespovratna sredstava za praćenje realizacije Programa razvoja AP Vojvodine 2014 - 2020. godine.
  OPŠIRNIJE
 • Potpredsednik Milićević primio delegaciju Republike Ugande Četvrtak, 06. Jul 2017. 9:00
  Potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević primio je danas delegaciju Republike Ugande predvođenu državnim sekretarom u Ministarstvu spoljnih poslova Ugande Orjemom Okelom (Oryem Okello). Na samom početku susreta, izrazivši zadovoljstvo u vezi sa posetom delegacije Ugande Pokrajinskoj vladi, potpredsednik Milićević upoznao je članove delegacije sa potencijalima pokrajine Vojvodine, naglasivši da je ona regija koja je pretežno okrenuta agrarnoj proizvodnji, sa blizu od 1.650.000 hektara obradivih površina. On je dodao da pored kvalitetnog zemljišta, Pokrajina ima vrhunske uslove za obradu zemljišta čemu doprinose tri plovne reke i 20.000 kilometara kanalske mreže.
  OPŠIRNIJE
 • Evropski parlament: Radni doručak na temu malih i srednjih preduzeća u Srbiji Petak, 30. Jun 2017. 9:00
  BRISEL - Poslanik u Evropskom parlamentu Andor Deli, bio je domaćin radnog doručka u Briselu 27. juna 2017. godine, gde su ulestvovali predstavnici AP Vojvodine u kancelariji u Briselu, zatim predstavnci Misije Republike Srbije pri EU, kao i Privredne komore Srbije i razgovaralo se na temu integracije malih i srednjih preduzeža u Srbiji u jedinstveno tržište Evropske Unije.
  OPŠIRNIJE
 • Predstavnici AP Vojvodine u Briselu učestvovali na nedelji održive energije Evropske unije Petak, 30. Jun 2017. 8:50
  BRISEL - U Briselu je od 19. do 25. juna održana Nedelja održive energije Evropske unije (EU Sustainable Energy Week) u organizaciji Evropske komisije. Glavna tema ovogodišnjeg skupa stručnjaka i donosilaca odluka u ovoj oblasti bila je čista energija za sve evropljane. Pod čistom energijom se podrazumeva energija dobijena najčešće iz obnovljivih izvora. U kontekstu Zapadnog Balkana, najviše pažnje je posvećeno energetskoj efikasnosti javnih i privatnih objekata/zgrada.
  OPŠIRNIJE
 • Predsednik Pokrajinske vlade primio ambasadora Poljske Ponedeljak, 26. Jun 2017. 13:40
  Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i ambasador Republike Poljske u Srbiji Tomaš Njegođiš, u današnjem, prvom susretu u Pokrajinskoj vladi, složili su se da postoje široke mogućnosti, pre svega, za intenzivniju ekonomsku saradnju, kao i za međuregionalnu saradnju AP Vojvodine i poljskih regiona. U razmatranju načina saradnje na zejedničkim projektima između Ambasade Poljske i Pokrajinske vlade, kao i na stvaranju uslova za saradnju poljskih i naših firmi, dogovorene su i konkretne aktivnosti. Jedna od njih se odnosi na redefinisanje mogućnosti i uslova za nove oblike međuregionalne saradnje između AP Vojvodine i poljskog Vojvodstava Lođ, s obzirom na to da sporazum o saradnji ove dve regije nije obnovljen od 2013. godine.
  OPŠIRNIJE
 • Projekat o smanjenju katastrofa prezentovan i u Bosni i Hercegovini Sreda, 21. Jun 2017. 0:00
  Završna konferencija u okviru realizacije projekta „Smanjenje katastrofa, standardizovanje analiza opasnosti i procene rizika - DR SHARE“ održana je 21. juna 2017. godine u Orašju, Bosna i Hercegovina, a projekat su promovisali partneri iz tri države - Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine.
  OPŠIRNIJE
Pošaljite ovu stranicu
E-mail primaoca:
Vaš e-mail:
Vaše ime:
Naziv poruke:
Tekst poruke:
E-mail format: