Софић обишао радове на саобраћајници у Индустријској зони у Србобрану

Покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Александар Софић боравио је данас у радној посети општини Србобран, где се састао са председником те општине Радивојем Дебељачким.

Софић и Дебељачки су обишли радове на изградњи саобраћајнице – нове Улице 3 у Индустријској зони Б, за чију је изградњу, путем конкурса за суфинансирање пројеката инфраструктурног опремања индустријско-пословних зона, Покрајински секретаријат за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу определио више од 17 милиона динара.

Секретар Софић је том приликом истакао да је комунално опремање индустријских зона изузетно мерљив допринос обезбеђивању бољих услова за привлачење инвеститора, могућности за додатно запошљавање, као и унапређење саобраћајне и јавне инфраструктуре.

„Покрајинска влада је само у овој години определила преко 500 милиона динара за опремање индустријско-пословних зона, а укупна инвестиција са локалним самоуправама износи око 700 милиона”, поручио је Софић и најавио да ће се улагања наставити.

Према његовим речима, опремање индустријских зона је стратешки циљ ове покрајинске администрације како би свака општина у Војводини била озбиљан конкурент за стране и домаће инвеститоре, а један од резултата јесте 14.000 новоотворених радних места у Покрајини, у односу на јул прошле године.

Председник Општине Србобран Радивој Дебељачки нагласио је да приступна саобраћајница омогућава прилаз парцелама од укупно четири хектара на којима се очекује покретање производних погона два инвеститора са којима је сарадња већ договорена.

Реч је о фирми „Procesing“, која тренутно послује у Футогу, а бави се одржавањем и производњом машинских елемената и ремонтом великих ротационих машина. Према речима власника, у плану је ширење производње која ће бити пресељена у Србобран. Такође, свој производни погон у Индустријској зони Б имаће и фирма „Scan Metals“, која се бави откупом и прерадом секундарних сировина, а у плану је изградња магацина у којима ће бити третиран претежно електронски и електрични отпад.

Посети општини Србобран присуствовао је и заменик секретара за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Радивој Парошки.