Секретар Александар Софић састао се са новоименованим амбасадором Србије у Републици Аргентини

Покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Александар Софић, примио је данас у Покрајинској влади новоименованог амбасадора Републике Србије у Републици Аргентини, Зорана Вујића.

Током сусрета је оцењено да Република Србија и Република Аргентина имају добре билатералне односе имајући у виду да се Република Аргентина залаже за поштовање међународног права и очување територијалног интегритета Србије, као и да постоји простор за интензивирање привредне сарадње и могућност за побољшање трговинске размене између двеју земаља.

Саговорници су се сагласили да области културе, образовања, научно-технолошке и прехрамбене индустрије нуде највеће потенцијале за сарадњу у виду повезивања универзитетских центара, размене културних посленика, студената као и искустава у области иновативних технологија у области пољопривреде и научних института које покрајина Војводина нуди.

Разговарано је и о мапирању регија Републике Аргентине и могућности продубљивања и конкретизовања сарадње кроз потписивање Споразума о сарадњи са потенцијално одговарајућим покрајинама.

Састанку је присуствовала и помоћница секретара за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Видосава Ендерић.