Почео 12. Интернационални фестивал игре и музике „Зов равнице“

Заменик секретара за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу, Радивој Парошки отворио је синоћ 12. Интернационални фестивал игре и музике „Зов Равнице“ који организује Удружење “Велико коло”.

“Фестивал ‘Зов равнице’ спада у ред манифестација од великог културног значаја за Србију.Ово су идеалне прилике да отргнемо од заборава наше културно наследје, обичаје, тадицију, песме и игру које су нам оставили наши преци”, поручио је Парошки обраћајући се присутнима и нагласио да манифестације регионалног карактера доприносе умрежавању људи из целог региона те јачању наших привредних потенцијала.

Он је том приликом подсетио да је Покрајински секретаријат за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу, препознао важност оваквих манифестација и ове године по први пут увео меру подршке за субвенцинисање манифестација које имају шири друштвени и регионални значај.

На платоу испред тржног центра Променда, током четири фестивалска дана представиће се преко две хиљаде учесника. У оквиру фестивала одржаваће се радионице као и јавни часови где ће публици бити презентовани традиционални плесови различитих земаља а целокупан програм употпуниће бројни излагачи са рукотворинама, сувенирима и производима са нашег поднебља.

Фестивал се одржава под покровитељством Покрајинског секретаријата за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу, градске управе за културу у партнерсву са Градом Новим Садом и Градском управом за привреду.