Мировић примио амбасадора Финске и чланове Нордијске пословне алијансе

Председник Покрајинске владе Игор Мировић састао се данас у Покрајинској влади са амбасадором Финске Пертијем Иконеном и члановима Нордијске пословне алијансе, која окупља компаније из Данске, Финске, Норвешке, Исланда и Шведске са пословањем на српском тржишту.

На састанку Покрајинској влади, разговарано је о могућностима сарадње у циљу повезивања представника компанија Нордијске пословне алијанске и домаћих компанија, као и постизања њихове боље видљивости и позиционирања када је у питању тржиште Војводине.

Мировић је навео да је данашњи сусрет прилика да се воде конкретнији договори када је реч о економској сарадњи, привредним контактима, размени информација, различитих потенцијала као и о многим другим питањима.

„Имамо веома добре економске показатеље када је о Војводини реч, значајан пад броја незапослених, добре показатеље у извозу, такође веома добре податке када је реч о броју туриста који је увећан за 10 одсто у односу на претходну годину“, истакао је Мировић и изразио задовољство посетом бројних привредника, нагласивши да се Војводина уклапа у националне економске трендове а у неким областима предњачи.

Фински амбасадор Иконен је упознао делегацију Покрајинске владе са потенцијалима земаља и компанија Нордијске пословне алијансе и нагласио да сада, када се Србија све више приближава интеграцијама Европској унији, нордијске земље настоје да подрже процес придруживања а њихове компаније показују све већа интересовања за улагања на територији Републике Србије.

Jасмина Вигњевић, председница Борда гувернера Нордијске пословне алијансе, нагласила је да је један од основних циљева ове пословне коалиције побољшање целокупне пословне климе и нордијских вредности као што је заштитна животне средине.

Она је додала да нордијске компаније осим инвестирања, желе да улажу у локалне заједнице остављајући добит у границама наше земље.

Састанку су присуствовали потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић, покрајински секретар за међурегионалну сардњу Огњен Бјелић, саветник председника за међународне односе Сенка Бенгин, те бројни директори и представници компанија Нордијске пословне алијансе.