Председник Мировић и секретар Бјелић примили амбасадора Словеније

Председник Покрајинске владе Игор Мировић и амбасадор Словеније у Србији Владимир Гаспарич сагласили су се приликом данашњег сусрета да постоји простор да се додатно унапреди тренд развоја економске и привредне сарадње Србије и АП Војводине са Словенијом. У разговору је истакнуто и да је у обостраном интересу успостављање и јачање сарадња у областима туризма, посебно бањског, науке, културе, те технолошког развоја.

Председник Мировић је истакао да је Словенија један од најзначајнијих економско-трговинских партнера и инвеститора у АП Војводини, као и да постоје вишеструке могућности за јачање сарадње између наше покрајине и Словеније. Он је рекао да на пословном плану постоји могућност за успостављање конструктивне сарадње између сајмова у Војводини и Словенији, који су добра прилика за сусрет привредника и успостављање партнерских односа у областима које су од обостраног интереса, нарочито у сфери економије и привлачења страних улагача.

Амбасадор Владимир Гаспарич је истакао да су Србија и АП Војводина значајан економски партнер за Словенију, о чему говори и податак да робна размена између двеју земаља сваке године иде узлазном путањом. Он је још додао да Словенија подржава државу Србију у процесу приступања Европској унији (ЕУ), и додао да ће Словенија помоћи нашој земљи у преношењу искустава у области испуњавања услова ЕУ у преговарачком процесу.