Софић: План развоја ‒ документ који ће трасирати пут Војводине за наредних девет година

Покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Александар Софић, говорио је данас у Новом Саду на радионици „Визија и правци развоја Војводине до 2030. године”, организованој у оквиру процеса израде Плана развоја АП Војводине 2022‒2030. године.

Почетком марта почела је нова фаза израде Плана развоја АП Војводине 2022‒2030. која подразумева дефинисање визије и правца развоја, као и активности које ће довести до постављених циљева Покрајине у наредних девет година, а радионици је претходила интензивна кампања укључивања јавности у дефинисање визије и праваца развоја, спроведена путем интернет странице Плана развоја АПВ, у којој је учествовало преко 950 грађана и грађанки.

Софић је том приликом подвукао да је План развоја најважнији развојни документ, који ће утицати на унапређивање услова за живот и рад у Војводини и захвалио је присутнима који су – како је рекао – разумели значај активног учешћа у процесу доношења овог важног документа.

„Планом развоја нећемо моћи да решимо све изазове с којима се суочавамо, али се можемо договорити шта нам је најважније и у ком правцу би требало да се крећемо како бисмо унапредили животни стандард у Војводини”, поручио је Софић и истакао да директни сусрети попут данашњег, доприносе одређивању приоритета и постављању реалних и одрживих циљева развоја, које грађани сматрају најважнијим за квалитет живота у својој локалној средини, а самим тим и у покрајини.

Бољи животни стандард, квалитет ваздуха, чиста и доступна вода, боље образовне и пословне могућности за младе, квалитетније јавне услуге, само су неки од циљева о којима се дискутовало током радионице.

Скупу у хотелу „Sheraton” присуствовали су представници свих покрајинских секретаријата, ученици Гимназије „Јован Јовановић Змај”, представници организација цивилног друштва, удружења, Немачке међународне организације за сарадњу, Републичког секретаријата за јавне политике, међународних организација, кластера, инкубатора, привредника, као и други учесници.