Покрајински секретари Огњен Бјелић и Ненад Грбић разговарали са представницима Казахстанске компаније о ЗГОП-у

Покрајински секретари за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњен Бјелић и секретар за енергетику, грађевинарство и саобраћај Ненад Грбић разговарали су у четвртак, 9. фебруар 2017. године, са представницима компаније „Жол Жендеуши“ из Казахстана, која је потписала уговор са Министарством привреде Републике Србије о продаји капитала Привредног друштва за грађење, ремонт и одржавање пруга ЗГОП АД из Новог Сада.

Са секретарима је о плановима ове компаније разговарао Хурам Мурадов, генерални директор ове реномиране компаније из Казахстана, који је у среду, 08. фебруара, потписао уговор са Министром привреде Гораном Кнежевићем.

Обавеза новог власника, који је једину српско предузеће које се бави ремонтом, одржавањем и градњом пруга, купило за 3,6 милиона еура, биће да у наредне две године, кроз докапитализацију, инвестира у ЗГОП 9,5 милиона еура.

Како је истакнуто на данашњем састанку у Покрајинској влади ова улагања пратиће и отварање нових радних места и запошљавање радника, а представници компаније Жол Жендеуши из Казахстана уверили су покрајинске секретаре да то неће бити проблем за ову компанију која има годишњи обрт већи од 300 милиона евра.

Please follow and like us: