У Старој Пазови отворен 16. Регионални сајам привреде

Заменик покрајинског секретара за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Радивој Парошки, отворио је данас 16. Регионални сајам привреде у Старој Пазови.

Отварајући сајам, Парошки је истакaо да су овакви догађаји не само прилика да се посетиоци упознају са оним што нуди привреда овога краја, него могућност за умрежавање привредних субјеката, размену идеја, инвестирање, као и реализацију пословних пројеката.

“Влада Републике Србије и Покрајинска влада заиста чине много када су у питању подстицаји за привреду. Само Покрајински секретаријат за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу ове године определио је 821 милион динара за субвенционисање куповине нове производне опреме микро, малим и средњим привредним субјектима, међу којима су и привредници који сарађују са мултинационалним компанијама”, подсетио је Парошки и нагласио да је други позив конкурса којим је опредељено 500 милиона динара у току, те позвао привреднике да активно прате конкурсе Покрајинске владе и аплицирају за средства која су доступна.

Регионални привредни сајам у Старој Пазови годинама окупља све већи број излагача и посетилаца а током два сајамска дана, свим заинтересованим привредницима обезбеђен је потпуно бесплатан излагачки простор.

Председник општине Ђорђе Радиновић, подсетио је да је ова општина већ деценијама препозната по приватном предузетништву. Он је истакао да су још 80- тих година у Старој Пазови отворене многобројне занатске радње које су ову општину учиниле једном од најуспешнијих у области мале привреде у бившој Југославији.

„Данас смо локална средина са преко 1000 приватних предузећа и преко 3000 предузетничких радњи. Организацијом овог сајма настојимо да пружимо још већу подршку развоју привреде Срема, како малим и великим домаћим привредницима тако и страним, великим инвеститорима“, закључио је Радиновић.

Сајам се одржава под покровитељством Привредне коморе Србије и Регионалне привредне коморе Сремског управног округа.