У Бриселу одржан састанак са највећом привредном и индустријском комором у Фландрији

Представници АП Војводине у Бриселу у петак 26. јануара 2018. године одржали су састанак са једним од директора у највећој фламанској привредној и индустријској комори – ВОКА. ВОКА окупља преко 18.000 привредника из ове белгијске регије, који представљају укупно 65% економије ове богате и веома развијене регије.

Састанак је одржан и у светлу предстојеће економске мисије белгијских привредника, која ће се у Београду одржати од 19. до 23. марта 2018., у организацији економског одељења Амбасаде Краљевине Белгије у Београду. Канцеларија АПВ у Бриселу и ВОКА ће заједничким снагама пружити подршку фламанским предузећима која ће бити део ове мисије, те појединачним састанцима у Белгији испратити и подстакнути њихова даља интересовања за пословање у АПВ, односно у Србији уопште.
 
Поред ове теме, разговарано је о даљем учвршћивању односа између ПКВ и ВОКА, те заједничким активностима у наредном периоду. Предвиђено је да се у наредном периоду организују економске и политичке посете Генту, најзначајнијим инсититутима, фабрикама и посебно луци у Генту, која је уједно и највећа индустријска зона у овом граду.