Милићевић: За две године Покрајина обезбедила субвенције од 650 милиона динара за 1490 нових радних места

Потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић уручио је данас, у Развојној агенцији Војводине, представницима 17 компанија из 14 општина у Војводини, уговоре о додели бесповратних средстава, вредне 200 милиона динара, за отварање 404 нова радна места.

„То је оно што у Покрајинској влади радимо у циљу убрзаног економског развоја Војводине и Србије. Јер, само непуних годину и по дана од оснивања Развојне агенције Војводине, кроз конкурсе је отворено укупно 1490 нових радних места. Покрајинска влада је за ту намену обезбедила 650 милиона динара, што је иницирало инвестиције самих компанија у висини од 30 милиона евра“, изјавио је потпредседник Милићевић и додао да су средства, путем ових конкурсних линија, била усмерена и за модернизацију производње кроз набавку нове опреме.

Потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић нагласио је да су вишеструке користи овако пласираних средстава, јер се конкурсним условима подстичу и инвестиције у мање развијеним локалним самоуправама и тако обезбеђује равномеран регионални развој на целој територији АП Војводине.

„Овај конкурс препознао је, пре свега, оне инвеститоре који средства улажу у општинама четврте и треће категорије развијености и за то постоји посебан стимуланс, тако да највише добија она компанија која отвара нова радна места у мање развијеним општинама,“ рекао је Милићевић. Са више од 105 милиона динара се, наиме, први пут субвенционише отварање 179 радних места у општинама Чока, Ковин, Нови Бечеј и Шид.

Милићевић је рекао да ће Покрајинска влада ће на овај начин наставити да ради и у 2019. години и најавио нове мере на којима се ради.

„Оне ће бити усмерене на најсавременије, софистициране технологије у производњи, затим мере које ће бити усмерене на подстицање извозних активности и пропулзивних, напредних грана наше привреде, које ће кроз анализе бити препознате“, изјавио је Милићевић.

Директор Развојне агенције Војводине Никола Жежељ изјавио је да РАВ покушава да помогне малим и средњим домаћим предузећима да буду што конкурентнија и да се што лакше изборе на тржишту.

Данашњем уручењу уговора компанијама из Војводине за субвенционисање нових радних места присуствовао је и Небојша Војновић, подсекретар у Покрајинском секретаријату за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу.