Секретар Бјелић на конференцији „Војводина у 2020“

Покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњен Бјелић учествовао је на данашњој конференцији под називом „Војводина у 2020“, коју је отворио председник Покрајинске владе Игор Мировић.

Бјелић је током дискусије у оквиру панела „Где је европска будућност Војводине, Србије и Западног Балкана“ истакао да је покрајина Војводина још једном потврдила да се снажно афирмисала као важан субјекат у региону и Европи, а да то показује и недавно преузимање председавањем Заједницом подунавских регија.

– Председавање је одлична прилика за наставак промоције интереса дунавских региона широм Европе, унапређење међурегионалних односа и стварање снажне комуникације између Војводине и других регија – поручио је Бјелић.

Током председавања, како је нагласио, АП Војводина ће бити организатор или учесник низа манифестација и конференција на којима ће бити промовисани дунавски региони и њихов значај, али и АП Војводина са акцентом на културним и туристичким дешавањима, развоју привредних, транспортних и других потенцијала.

Бјелић је истакао да су пре само неколико дана, на састанку са делегацијом Доње Аустрије, утврђене теме које ће бити део будућег председавања, а приоритет је оснаживање сарадње у областима културе, транспорта и дигитализације.

На панелу „Где је европска будућност Војводине, Србије и Западног  Балкана“  говорили су и амбасадорка Румуније Оана Кристина Попа, отправник послова Амбасаде Словеније Роман Вајкслер, шефица Регионалног представништва Европске инвестиционе банке Дубравка Негре, председник Управног одбора Центра за европске политике Срђан Мајсторовић, амбасадор Чешке Томаш Кушта и Александар Симурдић из Европског покрета Србије.