Бјелић: Усагласили смо приоритете, а сарадња са Делегацијом ЕУ биће интезивирана

Покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњен Бјелић рекао је у петак, 23. септембра 2016. године, након састанка у Делегацији ЕУ у Београду са шефом ИИИ сектора Ричардом Машом и шефом сектора за сарадњу Холгером Шредером, да су овом приликом усаглашени приоритети ЕУ и Војводине за веће инфраструктурне пројекте чија се припрема и реализација очекује у скоријем периоду, те да ће обе институције заједно радити са локалним самоуправама како би се обезбедила реализација кључних инфратсруктурних пројеката у Војводини.

Секретар Бјелић је представницима Делегације ЕУ у Београду пренео приоритете секретаријата у раду са општинама, а који се посебно тичу припреме по 10 пројеката у свакој локалној самоуправи у Војводини у наредних годину дана, с циљем развоја локалног економског развоја. Високи представници Делегације ЕУ у Београду, Ричарда Маша и Холгер Шредер, пренели су секретару Огњену Бјелићу и помоћнику секретара Небојши Дракулићу, да се код инфраструктурних пројеката треба фокусирати на области заштите животне средине, транспорт, енергетику, као и мала и средња предузећа и ИТ сектор, што се према речима Бјелића поклапа са приоритетима Покрајинске владе.

Секретар Оигњен Бјелић најавио је да се у блиском периоду може очекивати низ оваквих састанака и интезивирање сарадње Делегације ЕУ и Покрајинске владе како би се што пре дошло до реализације већих инфраструктурних пројеката у Војводини.