Расадник Севеплант проширује производњу

Заменик покрајинског секретара за регионални развој међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу, Горан Иванчевић присуствовао је данас у Кули отврању новог производног објекта компаније Севеплант која послује као кћерка фирма холандске компаније Verbeеk а бави се производњом висококвалитетних садница јабуке крушке шљиве и трешње.
 
Иванчевић је том приликом оценио да да свако улагање у пољопривредно-прехрамбени сектор на подручју АП Војводине подразумева активирање наших богатих пољопривредних ресурса што има вишеструки утицај на регионални развој Војводине и укупан развој наших локалних јединица.

При томе, како је Иванчевић  навео,  предност у пружању подршке имају они модели сарадње који за резултат имају креирање нових радних места, примену савремених технолошких процеса у раду и извозно су оријентисани.

Компанија Севеплант послује са око 100 радника, и готово 95 одсто своје производње извози на тржишта свих светских земаља. За кратко време је заузела високо место по квалитету и перспективи развоја са тенденцијом проширења капацитета и упошљавања још више људи, а самим тим и позитивног финансијског ефекта на комплетну привреду како покрајине Војводине, тако и општине Кула.

Челници компаније овом приликом обележили су и четврту годину успешног пословања а церемонији су поред власника матичне компаније Адрија Вербека присуствовали и председник општине Кула Велибор Милојчић помоћници покрајинског секретара за пољопривреду, водопривреду и шумарство Младен Петковић и Владислав Крсмановић и директор Развојне агенције Војводине Никола Жежељ.