Дунавски бизнис форум значајан фактор повезивања у региону

Покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњен Бјелић позвао је данас на конференцији за новинаре да узму активно учешће на предстојећем петом „Дунавском бизнис форуму“, који ће се одржати у Новом Саду, 18. и 19. октобра 2016. године, а чије одржавање је помогла и Покрајинска влада.

Секретар Бјелић је рекао да је Дунавски бизнис форум значајан фактор повезивања у региону а да је његов циљ да се повежу све земље дунавског слива и да се анимирају актери из пословних заједница да активно раде на економском и привредном развоју.

– Улога покрајинског секретаријата је да подржи све стратешке пројекте и њихову афирмацију, који промовишу регионалне аспекте државне политике и Дунавски бизнис форум ће имати велики значај, јер је усмерен на подстицање сарадње између земаља Дунавског региона које настоје да искористе потенцијалне Дунава и креирају повољну атмосферу за привредна улагања у области транспорта, заштите животне средине, енергетике и агробизниса – истакао је секретар Бјелић.

Директор „Медиа инвента“, аутор и носилац пројекта Владо Маркановић, нагласио је да ће овогодишњи форум окупити око 2000 учесника и да је у плану да се овај догађај уврсти у званичан календар Евроспске комисије.

На конференцији су учествовали и проф. др Радован Пејановић, председник Организационог одбора и доц. др Мирјана Кранјац, члан Организационог одбора који су се сложили да је акценат овог форума на промоцији економских могућности и потенцијала Војводине, а да је он значајан фактор повезивања у региону, те да има и едукативни карактер, јер ће на панелима учествовати и студенти новосадског универзитета.

Званични партнер Дунавског бизнис форумa је Институт европских региона из Салцбурга, а посвећен је Дунавској стратегији, која има 4 стуба, чији је циљ макрорегионална сарадња земаља дунавског слива.