Помоћници секретара Небојша Дракулић и Јован Подрашчанин примили делегацију из Републике Српске

Помоћници секретара Небојша Дракулић и Јован Подрашчанин су у уторак, 4.априла 2017.године примили  делегацију Републике Српске. У делегацији   коју је предводио  министар за економске односе и регионалну сарадњу Р.Српске  Златан Клокић, били су: Радмила Драгишић, помоћница министра  за ЕУ у министарству за економске односе и регионалну сарадњу Републике Српске и Млађен Цицовић, директор представништва Републике Српске у Србији. Испред Фонда „Европски послови“ АП Војводине на састанку је присуствовала и директорица ФЕП-а Видосава Ендерић.

На састанку је било речи о наступу БиХ ,као земље партнера, на предстојећем 84.међународном пољопривредном сајму који ће се одржати од 13-19.маја 2017.године на Новосадском сајму, као и о могућностима заједничког повлачења средстава из ИПА фондова, сарадње развојних агенција, те јачања сарадње на плану коморског повезивања, а озбиљан простор за сарадњу виђен је и у области туризма.

На састанку је оцењено  да има простора и за јачање сарадње по плану економског развоја, јачања пољопривредне сарадње и регионалног повезивања а директорица ФЕП-а Видосава Ендерић нагласила је да ће се у будућности  радити на унапређењу и интезивирању сарадње  са министарством  за економске односе и регионалну сарадњу Републике Српске.

На крају састанка истакнуто је да је предстојећи пољопривредни сајам у Новом Саду одлична  прилика да се представе сви потенцијали Босне и Херцеговине, односно Републике Српске  и умреже са другим потенцијалима као и да је неопходно да се уз заједничке напоре две Владе ради на  повлачењу што више средстава из фонда за ИПА прекогранични програм Србија-Босна и Херцеговина.