Председник Мировић и секретар Бјелић примили амбасадора Бугарске Радка Влајкова

Председник Покрајинске владе Игор Мировић примио је данас у Покрајинској влади њ.е. амбасадора Републике Бугарске Радка Влајкова, са којим је разговарао о бројним могућностима за сарадњу.

На данашњем састанку истакнуто је да је важно подстицати сарадњу градова, повезивање регија, повезивање пословних људи, као и директна привредна улагања и једне и друге стране.

Председник Мировић је изразио спремност Покрајинске владе да на конкретне предлоге и иницијативе реагује ефикасно и брзо, и изнео идеју да покрајинске институције већ у првој половини следеће године у Новом Саду организују бизнис форум који био би прилика да се представе привредни и туристички потенцијали, подстицаји за инвеститоре, мрежа индустријских зона и расположива инфраструктура за реализацију пројеката.

Констатовано је и да постоји простор за заједнички наступ према европским фондовима у оквиру Дунавске стратегије, која омогућава да се на пројектима повежу земље и регије кроз које протиче Дунав.

С обзиром на повећање интересовања туриста из целог света за дестинације на Балкану, оцењено је и да би тешња сарадња у области туризма погодовала развоју целокупне привреде и Бугарске и Србије.

Саговорници су се на састанку којем су присуствовали су и покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњен Бјелић и саветник председника Сенка Бенгин, сагласили да су препознате бројне области у којима се контакти и сарадња могу оснаживати и развијати.