Заменик Парошки и подсекретар Миланковић у радној посети Општини Апатин

Заменик покрајинског секретара за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу, Радивој Парошки и подсекретар Секретаријата, Дарко Миланковић, боравили су у радној посети Општини Апатин, где су се састали са председницом Oпштине, Дубравком Kораћ и председником Скупштине општине, Миланом Шкрбићем. Састанку су присуствовали и заменик председника Општине Апатин, Радован Ђукић и покрајинска посланица, Ника Петровић.

На састанку се разговарало о могућностима сарадње у процесу успостављања електронске управе у јединицама локалне самоуправе, о преузимању софтверског решења за управљање документима, што представља велики значај у ефикасној и конструктивној сарадњи између републичких и покрајинских институција. „Реформом јавне управе повећава се ефикасност, делотворност и економичност рада јединице локалне самоуправе. Ефикасна локална самоуправа јесте крајни циљ трансформације и треба да буде по мери грађана и привреде”, истакао је Радивој Парошки.

У даљем разговору, заменик Парошки затражио је од представника Општине да доставе листу приоритетних пројеката, како би Покрајински секретаријат за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу могао дати конкретну подршку.

Подсекретар Миланковић рекао је да је разлог радне посете сагледавање реалних потреба и проблема грађана Општине Апатин, са циљем проналажења конкретних решења. „У координацији са Општином Апатин, дефинисане приоритетне пројекте подржаћемо разним институционалним механизмима. Сврха наших долазака је стварање обједињене базе приоритетних пројеката на нивоу свих јединица локалних самоуправа на територији АП Војводине. На основу анализе ситуације на терену, стратешки ћемо планирати даље активности Секретаријата, како у овој буџетској години, тако и за будући период, закључио је Дарко Миланковић.