Небојша Војновић посетиo општину Крњак

Подсекретар у покрајинском секретаријату за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Небојша Војновић, боравио је у општини Крњак у Републици Хрватској где је присуствавaо низу манифестација поводом обележавања дана ове општине.

Војновић се током дводневне посете састао са нечелником општине Дејаном Михајловићем те присуствовао свечаној седници Српског култрурног друштва „Просвјета“ (Пододбор Крњак) где је обележаена  јубиларна двадесета година од његовог оснивања и деловања.

Он је тим поводом истакао да ће Покрајинска влада чинити све што је у њеној надлежности како би увек била на услузи установама које се боре за очување српског идентитета, културе и традиције ван граница Србије.

Седници су присуствовали и чланови ликовне колоније која је након одржане свечаности почела са радом а уприличена је поводом овог јубилеја.

Подсекретар Војновић присусвовао је наредног дана и седници Општинског већа Крњак где се заједно са државним секретаром у Министарству управе у Влади Републике Србије Иваном Бошњаком, састао са генералним конзулом ријечког конзулата Гораном Поповићем, државном секретарком Министарства за регионални развој и фондове ЕУ Споменком Ђурић, те председником Српског народног већа Милорадом Пуповцем.

Седници су присуствовали предстваници жупаније Карловачке, Шибенско-книнске, представници општина Двор,  Лакташи и Вишково а том приликом четворо заслужних  грађана је награђено годишњим признањем за допринос у напретку  ове локалне заједнице.