Састанак секретара Софића са начелником општине Фоча

Покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Александар Софић састао се данас у Покрајинској влади са начелником општине Фоча, Миланом Вукадиновићем.

Софић и Вукадиновић разговрали су о могућностима интезивирања сарадње с обзиром на то да су како је на састанку закључено, институционални односи Републике Српске и АП Војводине све интезивнији и да сада постоји јасан правни оквир за умрежавање, размену искустава и привредних субјеката имеђу Српске и Србије.

Такође, било је речи о учешћу општине Фоча на традиционалном „Сајму завичаја“ који се организује под покровитељством Покрајинске владе у сарадњи са Фондом за избегла, расељена лица и за сарадњу са Србима у региону.
Софић и Вукадиновић су се сагласили да је учешће на сајамским манифестацијама одлична прилика за умрежавање предузетника и инвеститора с обзиром на то да је Фоча један од универзитетских и туристичких центара Републике Српске.

Састанку у покрајинској влади присуствовали су и директор Фонда за избегла, расељена лица и за сарадњу са Србима у региону, Душко Ћутило и председник Посланичке групе пријатељства и сарадње са Народном Скупштином Републике Српске Александар Зиројевић.