Милићевић позвао представнике Вал Доаза на Први сајам науке и привреде у Војводини

Потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић примио је данас делегацију Департмана Вал Доаз из Француске, са чијим представницима је разговарао о остваривању конкретних модела сарадње у области привреде.

У оквиру интензивирања конкретне сарадње, потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић је позвао делегацију Департмана Вал Доаз да учествују на Првом сајму науке и привреде, који ће се одржати почетком децембра ове године на Новосадском сајму. То би, према речима Милићевића, означило нови корак у сарадњи Департмана Вал Доаз и Војводине.

Као други корак у правцу остваривања конкретне сарадње, Милићевић је предложио могућност да Развојна агенција Војводине потпише споразум са Агенцијом за инвестиције Департмана Вал Доаз, које послују по сличним моделима. Милићевић је навео да интензивнија сарадња може да крене одмах и да ће се одвијати уз свесрдну помоћ Универзитета у Новом Саду, Привредне коморе Војводине и Развојне агенције Војводине.

Чланови француске делегације, сложили су се да би ови кораци могли знатно да утичу на повезивање привреде наше две регије и наших привредника, и изразили заинтересованост за стварање веза између малих и средњих предузећа. Они су истакли да је Департман Вал Доаз спреман за сарадњу на свим плановима, укључујући и сектор културе. Посебно је значајно, како су навели, да се учврсти француско-српско пријатељство Делегацију једног од најразвијенијих француских Департмана предводили су Себастиeн Меран, градоначелник општине Сен Лу ла Форе и саветник Департмана за ширу област Париза, и Жан Франсоа Бенон, генерални директор Комитета за економски развој.

Пријему је присуствовао и Огњен Бјелић, покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу.