Представљена туристичка понуда и културно наслеђе Војводине у Бриселу

У оквиру манисфестације Дани Европе и 4. Заседања Европског комитета региона у Бриселу, последњи дан боравка, земље учеснице презентовале су своје културне и привредне потенцијале. Изложбени штанд је имала и АП Војводина, где је представљена туристичка понуда, културно наслеђе и природне лепоте Војводине, покрајинске институције као и активности Канцеларије АП Војводине у Бриселу.
 
Канцеларија АПВ у Бриселу и Туристичка организација Војводине су већ другу годину наступиле заједно на манифестацији Дани Европе у Бриселу.

Посетиоци Војвођанског штанда су имали прилику и да пробају различита вина и ракије произведена у Војводини. Посебно интересовање је владало за специјално издање часописа „Хело – травел Војводина“ чије прво изадање је недавно дистрибуирано у циљу међународне промоције туристичке понуде АП Војводине.
 
Многобројни посетиоци су имали прилику да разговарају и са покрајинским секретаром Огњеном Бјелићем, који је такође узео активну улогу у представљању наше северне покрајине. Штанд АП Војводине посетили су и чланови наше делегације у Заједничком консултативном одбору Комитета регија и Србије, који је заседао дан раније у Бриселу.
 
Овогодишња манифестација, као и прилика за представљање АП Војводине је оцењена веома успешном, а то доказује и близу 3.000 задовољних посетилаца у Комитету регија.