Потребно је улагати у привреду и развијати социјално одговорне компаније

Поводом обележавања Дана општине, покрајински секретар за социјалну политику, демографију и равноправност полова Предраг Вулетић и подсекретар Покрајинског секретаријата за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Небојша Војновић посетили су општину Бачка Паланка. Тим поводом, у посети општини били су амбасадори Руске Федерације и Краљевине Данске.

Делегација Покрајинске владе је положила венце на спомен обележје борцима НОР-а и СССР-а који су животе изгубили у борбама за ослобођење Бачке Паланке, након чега је Царлсберг Србија из Челарева, као добитник Октобарске награде за најбољи колектив која се додељује поводом Дана општине за допринос локалној заједници, угостио делегацију амбасадора, представника општине и Покрајинске владе, након чега је одржан радни састанак са привредницима општине.

На састанку је покрајински секретар Предраг Вулетић истакао да Покрајинска влада стоји на располагању привредницима и да је у интересу Покрајинског секретаријата за социјалну политику, демографију и равноправност полова да се улаже у привреду, да се запошљава што већи број људи и да се развијају социјално одговорне компаније.

Подсекретар Небојша Војновић је овом приликом похвалио Бачку Паланку као општину која је један од позитивних примера у Војводини. Он је оценио да су стране инвестиције унапредиле развој ове општине, те је позвао и домаће инвеститоре да инвестирају, с обзиром на повољан географски положај Бачке Паланке.

–    Очекујем да Бачка Паланка ради на унапређењу административних капацитета локалне самоуправе, да ради на њеној ефикасности, а ресорни секретаријат ће у том смислу пружити сву неопходну помоћ, како овој општини, тако и свим локалним самоуправама у Војводини да би се обезбедио равномерни регионални развој– нагласио је подсекретар Војновић.

У разговорима је било речи о сарадњи руске и данске привреде са српским партнерима, о ситуацији и очекивањима у области привреде на територији АП Војводине и о актуелној привредно-комуналној ситуацији у општини Бачка Паланка.

– Уверен сам да данашњи састанак представља још један корак у правцу јаче економске сарадње Србије и Русије. Треба сагледати перспективу извоза српских пољопривредних производа у Русију, јер то је битно не само за ову и наредну годину већ и за следећих десет, двадесет година – изјавио је руски амбасадор Александар Чепурин.

Шеф мисије Амбасаде Данске у Београду, Мортен Сковгард Хансен, изразио је задовољство због све већег интересовања различитих данских компанија за потенцијалне инвестиције у Србији.

Андреј Беслаћ, генерални директор Царлсберг Србије, рекао је да се та компанија труди да својим пословањем буде пример добре праксе и да спремно одговори на изазове које намеће тржиште.

Састанку су присуствовали и председник општине Бачка Паланка Бранислав Шушница, заменик председника општине Александар Борковић, председник Скупштине општине Мита Лачански, као и најзначајнији привредници општине Бачка Паланка.