Парошки у Старој Пазови: Манифестације чувају традицију и умрежавају привреднике

Заменик покрајиснког секретара за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу, Радивој Парошки присустваовао је у Старој Пазови „Гастро Срему“- дводневној манифестацији која промовише традиционалан, али и модеран Срем.

Пети по реду, гастрономско-туристички празник у Старој Пазови, окупио је око 70 најбољих излагача из региона који промовишу културну баштину, националну традицију и аутентичну производњу традиционалних јела и пића са ових простора.

Обраћајући се присутнима у име Покрајиснке владе и Секретраијата за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локлану самоуправу, Парошки је подсетио да је покрајински Секретаријат препознао значај оваквих догађаја те је ове године по први пут покренуо конкурсну меру за подршку манифестацијама привредног, туристичког гастрономског, културно- образовног и научног карактера, истичући да је Стара Пазова у потпуности оправдала подршку Секретаријата.

„Манифестација је већ придобила наклоност и посетилаца и стручне јавности и тако понела и награду -Најбоље из Војводине- што доприноси очувању традиције, развоју туризма и спајању привредника“, нагласио је Радивој Парошки, заменик покрајинског секретара за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу.

„Гастро Срем је идеално место где се сусрећу традиционални и модеран Срем и зато се организатори труде да из године у годину окупе што више учесника и посетилаца. Општина Стара Пазова већ је препознатљива по овој манифестацији, која ове године обележава свој мали јубилеј, на шта су су сви поносни“, рекао је Ђорђе Радиновић, председник Општине Стара Пазова.

У програму свечаног отварања наступили су и пријатељи са Косова и Метохије, чувари српске традиције , чланови КУД а Копаоник из братског Лепосавића.

Дводневна престижна старопазовачка манифестација доноси обиље гастрономских догађаја, најпознатије модерне тамбурашке саставе Војводине и неколико изложби и поетских сусрета. Организатор Гастро Срема је Општина Стара Пазова а покровитељ Покрајински секретаријат за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу.