Одржани Великогоспојински дани у Новом Бечеју

Током четири дана трајања манифестације Великогоспојински дани у Новом Бечеју десетине хиљада посетилаца уживало је у богатом дневном и ноћном програму, разноврсним активностима и догађајима, од традиционалних сегмената и такмичења до модерних и забавних програма.

Као и сваке године звезде музичке сцене окупиле су највећи број посетилаца, централну бину на Тиском кеју у петак отворио је Ђуси Ковач, а дан касније наступили су Партибрејкерси, група Сарс као и млада звезда регионалне сцене Сенида.
У недељу 27. августа наступили су Аца Лукас и Јелена Карлеуша пред, по речима организатора, стотину хиљада људи.

Богата традиција и породична атмосфера Велике Госпојине у Новом Бечеју одавно је део традиције људи из ових крајева, а епитет породичне манифестације носи због низа подманифестација које су биле саставни део програма.

Током трајања манифестације уприличен је и Госпојински котлић где се више од 80 екипа борило за вредне награде, затим Госпојински „Пољо фест“ који је посетиоцима пружио јединствену прилику да се упознају са богатством и културом овог краја кроз различите аспекте пољопривреде. Одржан је и Отворени дан Речне флотиле и Копнене бригаде војске Србије која је приказала опрему и вештине жандармерије војске Србије.

Најмлађа подманифестација „Улица занатског пива“ представила је на десетине крафт пивара, а према речима организатора Госпојина 2023, донела је незаборавну забаву, разноврсност и прилику да посетиоци уживају у духу старог Баната са модерним нотама 21. века.
Манифестацију је финансијски подржао Покрајински секретаријат за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу.