Обнова сарадње са Горњом Аустријом

У Канцеларији АП Војводине у Бриселу одржан је састанак између директора представништва Горње Аустрије г-дина Гералда Лонауера и шефа канцеларије АП Војводине у Бриселу, г-дина Срђана Мачкића.
 
Тема састанка била је досадашња сарадња између две регије, која је предвиђена бројним међурегионалним споразумима и разменом писама намере. Обострани је закључак да се на односима две регије треба радити више, јер је до сада остварена само сарадња између универзитета у Новом Саду и Линзу. Током састанка у Бриселу, разговарано је о успостављању сарадње између, развојних агенција, креирању шанси за средња и мала предузећа, те заједничкој сарадњи у програму Европске комисије „Хоризонти 2020“.

Узимајући у обзир да је и у главном граду Горње Аустрије изабрана нова адиминстрација, разговарано је и о могућности састанака на највишем нивоу у наредном периоду. Такође, др Гералд Лонауер је изразио потпуну подршку Републици Србији у процесу европских интеграција и том приликом је понудио помоћ Горње Аустрије и њених представника у Бриселу.